Teatru și educație, rubrică de MIRELA NICOLAE

compania de teatru labirint interviu cu bogdan nechifor

Un dialog neconvenţional cu Bogdan Nechifor, actor şi formator

3 rubrica teatru si educatie de mirela nicolae rev teatrala radioLa nici 30 de ani, actorul şi formatorul Bogdan Nechifor este iubit şi apreciat deopotrivă de copii şi de adulţi: joacă pe scenă, în filme, improvizează, predă cursuri.

A absolvit Liceul de Coregrafie și Artă dramatică „Octavian Stroia” din Cluj-Napoca, mai apoi Universitatea Naţională de Arta Teatrală şi Cinematografică „I. L. Caragiale” din Bucureşti, clasa Arta Actorului, profesori Ion Cojar şi Adrian Titieni, studii universitare şi, ulterior, de masterat. Este actor la Teatrul Dramatic „Sică Alexandrescu“ din Braşov şi colaborează cu diverse teatre independente. Are premii şi nominalizări la unele din cele mai importante festivaluri naţionale de teatru şi film, ultima nominalizare fiind anul trecut la Galele Gopo pentru „Cel mai bun actor în rol secundar” pentru rolul părintelui Arsenie Boca din filmul Poarta Albă.  Mi se pare impresionant!

Bogdan Nechifor

Bogdan Nechifor

Însă mi se pare interesant faptul că Bogdan Nechifor nu se sfieşte să afirme că educaţia nonformală i-a schimbat viaţa, mai ales cunoaşterea şi aplicarea tehnicii de educaţie a teatrului-labirint, o metodă prin care spectatorul devine actor în piesa pe care o vizionează.

Acestea fiind spuse, vă anunţ că zilele trecute l-am intervievat pe Bogdan Nechifor pentru Radio România Cultural şi pentru Revista Teatrală Radio. Am vrut să aflu mai multe  despre conceptul de teatru labirint şi despre cel mai nou proiect la care lucrează Bogdan şi echipa sa: Sisif, un spectacol pus în scenă de Compania de Teatru Labirint la UNTEATRU. Proiectul Sisif este cofinanțat de ARCUB în cadrul Festivalului „Ești București 2015”.

compania de teatru labirint

Persoanele curioase care doresc să participe la proiectul Sisif vor fi selectate în urma unei aplicaţii care va fi disponibilă în curând pe facebook şi vor avea șansa să participe gratuit la un training de teatru labirint desfășurat până pe 4 octombrie.

Oameni creativi, pasionați de mister și de poveste, dispuși să fie implicați într-un performance solicitant în a doua parte a lunii octombrie–începutul lunii noiembrie sunt aşteptaţi de Bogdan Nechifor şi trupa de la Compania de Teatru Labirint. Iar cei mai curioşi dintre dvs. au la dispoziţie interviul în format audio-video de mai jos.

mirela-nicolae

Mirela Nicolae

logo revista teatrala radio

Vezi: Arhiva rubricii Teatru și educație

Alte articole de Mirela Nicolae: Reîntoarcerea la valori poate determina progresul, reportaj 

Ora de educație teatrală 

Între mesajul educaţional şi cel protestatar – NETA 2015, cronică de teatru

Realitatea dintre vis şi coşmar, cronică de teatru

Teatru la superlativ – „Noaptea lui Helver” de Ingmar Vilkvist la NETA 2015, cronică de teatru

Un studiu memorabil: „«Tovarăşul de luptă» Caragiale”, cronică de carte

costintuchilaTEATRU ȘI EDUCAȚIEbogdan nechifor,compania de teatru labirint,experimente,Liceul „Octavian Stroia”,mirela nicolae,mitul lui sisif,teatru si educatie,teatru-labirint
Teatru și educație, rubrică de MIRELA NICOLAE Un dialog neconvenţional cu Bogdan Nechifor, actor şi formator La nici 30 de ani, actorul şi formatorul Bogdan Nechifor este iubit şi apreciat deopotrivă de copii şi de adulţi: joacă pe scenă, în filme, improvizează, predă cursuri. A absolvit Liceul de Coregrafie și Artă dramatică...