teatru educational replika

În zilele de 9, 10 și 11 octombrie 2015, la ora 19.00, va avea loc spectacolul Ce-am fi dac-am ști. Feerie politică protestatară (ultimele reprezentații de anul acesta în București). Evenimentul este programat în cadrul Platformei de Teatru Politic 2015: Centrul de Teatru educațional Replika (str. Lânăriei nr. 93-95, București).

Echipa spectacolului: Mădălina Brândușe, Paul Dunca, Adela Iacoban, Mihaela Michailov, Monica Marinescu, Katia Pascariu, Alexandru Potocean, Cătălin Rulea, David Schwartz, Ionuț Sociu, Andrei Șerban, Marius Bogdan Tudor.

afis ce am fi dac am sti

Intrarea este liberă și se face pe bază de rezervare. Contact rezervări:  Ionuț Sociu (ionut_sociu@yahoo.com, 0729743952)

Ce-am fi dac-am ști este un proiect teatral de documentare și ficționalizare a istoriei mișcărilor muncitorești de rezistență din România, din 1918 până în 2000. Este o feerie politică în care dimensiunea utopică a istoriei și cea profund realistă se întrepătrund într-un demers de cercetare performativă a acțiunilor contestatare de revoltă împotriva nerespectării unor drepturi fundamentale, împotriva delegitimării unor clase sociale care, prin acțiunile lor radicale, au marcat secolul XX. 

spectacol replika ce am fi dac am sti

Ce-am fi dac-am ști analizează teatral evenimente de protest și rezistență din anii ‘20, ’30–’40, ’70–’80 și ’90, construind o istorie de coliziune cu istoria oficială, subjugată de clișeele ideologiei dominante, și, totodată, o istorie de protest împotriva felului în care clasele sociale oprimate au fost percepute și reprezentate în discursul public din România. Ce-am fi dac-am ști este o istorie a protestelor vulnerabililor care-și iau revanșa politic prin reprezentarea poveștilor lor.

Platforma de Teatru Politic 2015 este un proiect teatral și educațional care își propune să arhiveze, să documenteze și să dezbată, prin intermediul unor spectacole de teatru și ateliere, istorii marginalizate și ignorate adesea de sisteme care își produc propriile narațiuni de legitimare, pentru a-și justifica pactul cu „istoria convenabilă”. 

Intrarea la toate spectacolele și evenimentele din cadrul Platformei de Teatru Politic este gratuită și toate evenimentele includ discuții cu publicul.

Platforma de Teatru Politic 2015 este un proiect finanțat printr-un grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein și Guvernul României (www.eeagrants.orgwww.fonduri-diversitate.rowww.artapolitica.ro/platforma2015).

Parteneri: Noproductions, Colegiul Național Bilingv „George Coșbuc”, Teatrul LUNI de la Green Hours, Centrul de Teatru Educațonal REPLIKA, FCER-DASM – Căminul „Amalia și Șef Rabin dr. Moses Rosen”, Gazeta de Artă Politică, MNAC.

Parteneri media: Şapte Seri, Observator cultural, CriticAtac, Think Outside the Box, Veioza Arte, SUB25, Liternet, Scena.ro, Green Report, Pandora’s.

Website: http://www.artapolitica.ro/platforma2015/
Facebook: Platforma de Teatru Politic 2015 (grup)

Teaser

logo revista teatrala radioVezi: Arhiva rubricii Știri

costintuchilaȘTIRIce-ar fi dac-am sti,Platforma de Teatru Politic 2015,replika,teatru educational,teatru si politica
În zilele de 9, 10 și 11 octombrie 2015, la ora 19.00, va avea loc spectacolul Ce-am fi dac-am ști. Feerie politică protestatară (ultimele reprezentații de anul acesta în București). Evenimentul este programat în cadrul Platformei de Teatru Politic 2015: Centrul de Teatru educațional Replika (str. Lânăriei nr. 93-95, București). Echipa spectacolului: Mădălina Brândușe,...