„Tot ceea ce îți poți imagina este real.” – Pablo Picasso

cel mai frumos roman din lume unteatru

Spectacolul Cel mai frumos roman din lume după Ventrilocul de Larry Tremblay, în regia Alexandrei Penciuc, se va juca duminică, 21 iunie 2015, la ora 19.00, la Unteatru din București. Spectatorii sunt invitați într-o lume fascinantă, aflată la limita dintre real și imaginar, în care regulile sunt dictate de puterea creației. În distribuție: Nicoleta Lefter și Ionuț Grama. 

Roman promo copy

Cel mai frumos roman din lume după Larry Tremblay este povestea a două personaje unite într-un joc al creației, în care realul și imaginarul alternează, coexistă și se contopesc. 

Cel mai frumos roman din lume - foto Adi Bulboaca

Foto: Adrian Bulboacă

Sub aparența unei ședințe de terapie în care o mică scriitoare aflată în pană de inspirație (Nicoleta Lefter) este analizată de un psihiatru excentric (Ionuț Grama), cei doi dezvăluie noi planuri ale realității, care se împletesc, se dezvoltă și se destramă, pe rând, ca straturile unei cepe, în căutarea esenței – adevărul pur. Scenografia este semnată de Tudor Prodan. Regizoarea Alexandra Penciuc propune o perspectivă inedită asupra relațiilor interumane și a subconștientului, într-o poveste de dragoste întunecată și emoționantă despre identitate și alteritate, maturizare și sexualitate – și, mai ales, despre puterea, nevoia și dreptul de a crea

Durata: 1 oră și 30 de minute. 

Spectacol prezentat la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu (2014), Festivalul Național de Teatru Independent (București, 2014), Festivalul ContemporanIS (Iași, 2014) și Maratonul Teatrului Independent (București, 2013). 

Cel mai frumos roman din lume - foto Alexandra Pasca copy

Foto: Alexandra Pașca

„O fabulă uriaşă şi fără dezlegare despre identitate şi despre scriere. […] Cel mai frumos roman din lume e un spectacol ce nu trebuie să rămână nevăzut. Cu nici un preţ.” – Mircea Morariu, Adevarul.ro. 

„O introspecţie poetică în mentalul angoasat al adolescentului, într-un spectacol care vorbeşte despre forța, inclusiv malefică, a imaginației.” – Oana Stoica. 

„Asocierea dintre lirism şi brutalitate, dintre comic rafinat şi gravitate, atragerea atenției spectatorului fără efort, prin joc impecabil şi mijloace valabile ar putea deveni dezirabile pentru orice spectacol contemporan.” – Dana Ţabrea. 

Teatrul Unteatru, str. Ilfov nr. 1, Sector 5, București.

Contact, rezervări: www.unteatru.ro / unteatru@gmail.com / 0721268516

logo revista teatrala radioAlte știri despre Unteatru

Arhiva rubricii Știri

costintuchilaȘTIRIAlexandra Penciuc,ionuț grama,Larry Tremblay,nicoleta lefter,tudor prodan,unteatru
„Tot ceea ce îți poți imagina este real.” – Pablo Picasso Spectacolul Cel mai frumos roman din lume după Ventrilocul de Larry Tremblay, în regia Alexandrei Penciuc, se va juca duminică, 21 iunie 2015, la ora 19.00, la Unteatru din București. Spectatorii sunt invitați într-o lume fascinantă, aflată la limita dintre real și imaginar,...