Secţia română a Teatrului de Nord din Satu Mare vă invită la comedia Cină cu proşti de Francis Veber, regia: Daniel Vulcu, scenografia: Cristian Gătina. Premiera va avea loc sâmbătă, 10 decembrie 2016, la ora 19.00, iar următorul spectacol este programat duminică 11 decembrie, la aceeaşi oră, în sală mare a Teatrului de Nord.

Traducere de Nicolae Weiss. Pierre – Ciprian Vultur; Christine – Raluca Mara; Archambaud, Meneaux – Sergiu Tăbăcaru; François – Romul Moruţan; Leblanc – Vlad Mureşan; Marlène – Alina Negrău; Cheval – Stelian Roşian.

Cu proşti sau nu, Cina la care vă invităm nu vă solicită sofisticate pregătiri. Ținuta sobră nu este recomandată, ci doar apetit pentru o porţie zdravănă de râs.

Cină cu proşti nu ne prezintă o lume fantastică ci una cât se poate de palpabilă, cu personaje cât se poate de plauzibile. Cascada de răsturnări de situație se întâmplă în timp real, pe parcursul a două ore. Ce nu vom găsi în relația dintre personajele din această poveste este agresiunea. Găsim minciună, meschinărie, vanitate. Dar sunt atât de cotidiene încât aproape ar putea că ar putea fi trecute cu vederea dacă nu ar fi contrapunctate de candoarea, naivitatea, generozitatea unui aparent neadaptat ale cărui atribute sunt confundate cu prostia.

Evenimentele care se succed în avalanşă au efecte semnificative asupra personajelor, iar publicul asistă la o comedie cinstită unde buna dispoziție e molipsitoare iar râsul plin şi sănătos e greu de stăpânit.

Francis Veber

Francis Veber, un clasic al comediei franceze contemporane, este cunoscut mai ales datorită activităţii sale ca regizor de film. Tais-toi (Ciocu mic), cu Gérard Depardieu şi Jean Reno sau Le placard (Dulapul), cu Daniel Auteuil şi Gérard Depardieu sunt două dintre filmele sale cele mai cunoscute. Veber este unul din cei patru scenarişti care au ecranizat piesa Co­livia nebunelor (1978) sau a celor două versiuni ale aceleiaşi poveşti: Le Grand Blond avec une chaussure noire (Marele blond, 1972) cu Pierre Richard şi The Man with One Red Shoe (Omul cu un pantof roşu, 1985) cu Tom Hanks.

Fil­mul Dineu cu proşti (1998), scris şi regizat de Veber, realizat după comedia cu acelaşi titlu scrisă în 1993, a fost un mare succes internaţional şi a primit trei premii Cesar. În 2010, a apărut şi o nouă adap­tare americană pentru marele ecran: Dinner for Schmucks.

Informaţii şi bilete se găsesc la Agenţia teatrală  (Casa de bilete), str. Horea nr. 6. Telefon: 0261712106. E-mail: teatruldenord@gmail.com. Program: Luni–vineri: 10.00–17.00; Sâmbătă: 10.00–13.00 şi cu o oră înainte de fiecare spectacol.

www.teatruldenord.ro

Comunicat al Teatrului de Nord din Satu Mare

Vezi: Arhiva Teatrul de Nord din Satu Mare

Arhiva rubricii Premieră

costintuchilaPREMIERĂcina cu prosti,daniel vulcu,francis veber,premiera rtr,teatrul de nord satu mare
Secţia română a Teatrului de Nord din Satu Mare vă invită la comedia Cină cu proşti de Francis Veber, regia: Daniel Vulcu, scenografia: Cristian Gătina. Premiera va avea loc sâmbătă, 10 decembrie 2016, la ora 19.00, iar următorul spectacol este programat duminică 11 decembrie, la aceeaşi oră, în sală...