comedia remix in fnt 2015

Sâmbătă, 24 octombrie 2015, ora 11.00, la Sala Studio a Teatrului de Comedie din București, în cadrul Festivalului Național de Teatru 2015, va avea loc proiecţia filmului documentar Comedia Remix (1 oră și 20 de minute).

Această proiecţie va fi urmată de o discuţie pe tema trecutului artistic al Teatrului de Comedie. Vor participa George Mihăiţă – directorul Teatrului de Comedie, alături de actori care au scris istorie jucând pe scena acestui teatru.

comedia remix

Proiectul Comedia Remix. Un document colectiv. Confesiuni şi perspective. 1960–1990 constă într-o expoziţie, catalogul bilingv român-englez aferent și acest documentar realizat în parteneriat cu Televiziunea Română şi își propune o reconstituire a trecutului Teatrului de Comedie de la înfiinţarea sa în 1961 și până la schimbarea de regim din 1989, o privire din perspectivă contemporană, în beneficiul publicului de azi.

teatrul de comedie din bucuresti

În locul unei perspective istorice, documentare, curatoarea Cristina Modreanu, expert în artele spectacolului și autoarea scenografiei expoziţiei și a conceptului video, Maria Drăghici, artist vizual, au accentuat pentru Comedia Remix – proiect realizat la iniţiativa directorului Teatrului de Comedie, George Mihăiţă –dimensiunile personal-subiectivă, confesivă și participativă, prin intervievarea participanţilor la istoria teatrului românesc.

Ceea ce a rezultat este doar una dintre poveștile posibile ale nașterii și creșterii unui teatru care a fost și rămâne un fenomen în mișcarea teatrală românească.

Comunicat al Teatrului de Comedie din București

Vezi și: Comedia Remix

logo revista teatrala radioAlte știri despre Teatrul de Comedie din București 

Arhiva FNT 2015

costintuchilaFNT 2015comedia remix,festivalul national de teatru,george mihăiță,teatrul de comedie bucuresti
Sâmbătă, 24 octombrie 2015, ora 11.00, la Sala Studio a Teatrului de Comedie din București, în cadrul Festivalului Național de Teatru 2015, va avea loc proiecţia filmului documentar Comedia Remix (1 oră și 20 de minute). Această proiecţie va fi urmată de o discuţie pe tema trecutului artistic al Teatrului...