comedia tine la tineri concurs

Teatrul de Comedie lansează a VIII-a ediție a concursului COMEDIA ȚINE LA TINEri, proiect inițiat de Teatrul de Comedie cu sprijinul Primăriei Municipiului București în parteneriat cu Clubul UNESCO Adolescenții.

Din dorința de a continua promovarea și susținerea tinerilor regizori de teatru, concursul COMEDIA ȚINE LA TINEri le oferă ocazia de a monta pe scena unui teatru profesionist proiecte independente.

Rezultatele pozitive ale acestui demers sunt concretizate de prezența tot mai activă pe scenele românești a câștigătorilor edițiilor precedente: Vlad Cristache, Vladimir Anton, Eugen Gyemant etc.

Comedia tine la TINEri

Propunerile trebuie să cuprindă un text de comedie/satiră românească sau universală, putând fi o adaptare sau o dramatizare după un text în proză.
Proiectele premiate în cadrul concursului vor intra în producție în stagiunea următoare la Sala Nouă a Teatrului de Comedie, rămânând în repertoriul acestuia.

Tinerii regizori până în 35 de ani sunt rugați să depună la Teatrul de Comedie proiectele până la data de 15 aprilie 2017 urmând ca juriul să le nominalizeze pe cele eligibile pentru concurs.
Proiectele propuse vor cuprinde:
– textul ales;
– conceptul regizoral;
– schițe decor și costume;
– distribuția;
– CV-ul regizorului;
– o înregistrare video cu un spectacol/examen realizat anterior (este suficient un fragment relevant).
Câştigătorii vor fi anunţaţi în cadrul Festivalului Comediei Româneşti – festCO ediția a XV-a, 2017.

Atenție! Textele de comedie nu trebuie să conțină limbaj licențios.

Comunicat al Teatrului de Comedie din București

logo-revista-teatrala-radioVezi: Arhiva Teatrul de Comedie din București

Arhiva rubricii Concurs

costintuchilaCONCURScomedia tine la tineri,concept regizoral,eugen gyemant,Sala Nouă a Teatrului de Comedie,teatrul de comedie,vlad cristache,vladimir anton
Teatrul de Comedie lansează a VIII-a ediție a concursului COMEDIA ȚINE LA TINEri, proiect inițiat de Teatrul de Comedie cu sprijinul Primăriei Municipiului București în parteneriat cu Clubul UNESCO Adolescenții. Din dorința de a continua promovarea și susținerea tinerilor regizori de teatru, concursul COMEDIA ȚINE LA TINEri le oferă ocazia...