cornel-vulpe-de-annie-musca

Pe 4 septembrie 2018 comemorăm 10 ani de la moartea actorului Cornel Vulpe. Casa de Producţie a TVR vă propune spectacolul ”Când vine barza” de André Roussin, o montare din anul 1991 a regizorului Constantin Dicu. Traducere de Andrei Bantaş. Distribuţia:  Ileana Stana Ionescu, Cornel Vulpe, Manuela Ciucur-Spiridon, George Mihăiţă, Leni Pintea Homeag, Ligia Găman, Violeta Berbiuc, Valeriu Arnăutu. Asistenţa tehnică: Petre Paşca. Asistent regie: Mihnea Dăneţ. Operator şef: Bogdan Cojar. Regia de montaj: Emilia Andreescu. Redactor: Ioana Prodan. Adaptarea și regia artistică: Constantin Dicu. 

Program de difuzare:

TVR 3: duminică, 2 septembrie 2018, ora 20.00
TVRi: sâmbătă, 1 septembrie, ora 16.00

Biografie Cornel Vulpe la rubrica Remember de Annie Muscă, click aici.

”Pe Cornel Vulpe l-am cunoscut în ultimul an de liceu. Eu făceam figuraţie la Teatrul Giuleşti unde el era actor. Ne leagă o frumoasă prietenie. Îmi asigura succesul fiecărui spectacol.În relaţie cu ceilalţi actori, era un foarte bun coleg. Era un tip cult şi foarte comunicativ. Avea o carismă specială.

Îmi aduc aminte că am lucrat la filmul Cântec pentru fiul meu. În distribuţie erau şi Cornel Vulpe şi Horaţiu Mălăele. Cei doi aveau de filmat o secvenţă cu un pistol, în care Horaţiu îl ameninţa pe Cornel.

Filmăm. Se schimbă unghiul. Pauză. Pistolul rămâne pe masă. Vrând să facă o glumă, Mălăele îl strigă pe Vulpe, îi pune pistolul în dreptul feţei şi trage. Pistolul avea încărcătură neletală, adică fără proiectil. Încărcătura s-a descărcat iar flama produsă l-a pârlit pe Cornel Vulpe pe faţă. Cu toţii ne.am speriat, Horaţiu aproape a leşinat. Cornel Vulpe a fost singurul care şi-a păstrat calmul. «Nu am nimic. Staţi liniştiţi… Se mai întâmplă», ne-a zis el. Am continuat să filmăm.” – Constantin Dicu

Cornel Vulpe. Sursa foto TVR

Cornel Vulpe. Sursa foto: TVR

Autor dramatic, actor si regizor francez, născut la Marsilia în anul 1911, André Roussin se impune încă din deceniul al cincilea, ca o figură de prim plan a teatrului francez uşor.

Scrisă în anul 1951, piesa ”Când vine barza” înlănţuie o suită de situaţii pline de haz, în care qui-pro-quo-urile se succed rapid, personajele dând replica scânteietoare şi prilejuind interpreţilor creaţii de bună calitate.

O elegantă versiune românească, semnată de Andrei Bantaş, stă la baza spectacolului de televiziune creat de regizorul Constantin Dicu.

Teatrul Național de Televiziune este un proiect al Casei de Producție a TVR, difuzat pe canalele TVR. Producător coordonator: Demeter András István.

Comunicat al Casei de Producție a TVR

Cornel Vulpe în ”Șambelan la viezuri” de Pușa Roth după ”Pagini bizare” de Urmuz, regia artistică: Leonard Popovici. Data difuzării în premieră: 21 martie 1999 – fragment

Grafică, ilustrații și editare multimedia: Costin Tuchilă.

Vezi: Arhiva rubricii Teatru TV 

Arhiva rubricii Cronica de teatru tv de Ani Bradea

costintuchilaTEATRU TVAndre Roussin,casa de productie tvr,Cornel Culpe,pusa roth,șambelan la viezuri,tvr,urmuz
Pe 4 septembrie 2018 comemorăm 10 ani de la moartea actorului Cornel Vulpe. Casa de Producţie a TVR vă propune spectacolul ”Când vine barza” de André Roussin, o montare din anul 1991 a regizorului Constantin Dicu. Traducere de Andrei Bantaş. Distribuţia:  Ileana Stana Ionescu, Cornel Vulpe, Manuela Ciucur-Spiridon, George Mihăiţă, Leni...