concurs anima film arte dell anima

Concursul de Scenarii ”Anima Film” este un concurs de scenarii de scurtmetraj, care îşi propune să promoveze oameni talentaţi, creativi şi serioşi. Organizat de Asociaţia Arte dell’Anima, Concursul de Scenarii ”Anima Film” serveşte unui singur scop: descoperirea şi promovarea talentelor.

În fiecare ediție se va alege un singur film. Genurile eligibile pentru filme sunt: ficţiune, experimental, thriller/horror, comedie, SF şi documentar. Autorului scenariului câştigător i se oferă oportunitatea de a-şi produce filmul lucrând în colaborare cu Asociația noastră.

Juriul este compus din: Cristian Tudor Popescu, scriitor, jurnalist și critic de film; Laurențiu Damian, regizor, producător, președinte UCIN; Crina Lință, producător și președinte al Asociației Arte dell’Anima.Cristina Popa, regizor, producător, asistent producție al Asociației Arte dell’Anima.

concurs scenarii anima film 

Reguli de participare 

  • Perioada de înscriere a scenariilor este 7 august–7 septembrie 2017;
  • Genurile eligibile pentru filmele înscrise sunt: ficţiune, experimental, thriller/horror, comedie, SF şi documentar;
  • Filmele nu pot depăşi durata de 20 minute;
  • Fiecare participant poate trimite un singur scenariu;
  • Sunt admise scenarii atât de la oameni nespecializaţi cât şi de la oameni profesionişti (experimentaţi în domeniu, cu o facultate de profil terminată etc.) însă ne rezervăm dreptul de a selecta echipa de producţie a câştigătorului, inclusiv regizorul;
  • Scenariile trebuie trimise fie în română, fie în engleză, şi într-un format Final Draft, Courier New sau Celtx, redactate într-o manieră profesionistă. Nu vor fi luate în considerare scenarii cu conţinut necorespunzător.
  • Alături de scenariu, fiecare participant trebuie să trimită Fişa de producţie a filmului. Aceasta trebuie să conţină: CV-ul scenaristului, Genul filmului, Durata, Bugetul estimativ (analizat corect şi justificat), Sinopsis, Treatmentul filmului şi Conceptul Regizoral.
  • Juriul va analiza scenariile şi câştigătorul va fi anunţat în maxim 30 de zile calendaristice de la închiderea sesiunii de înscriere;
  • În cazul în care juriul decide că niciun scenariu nu este suficient de bun pentru a fi declarat câştigător, atunci Asociaţia va lansa o altă sesiune de concurs in cadrul aceleiași ediții, pentru a acorda o şansă şi altor participanți.

Pentru a intra în competiție, trimiteți toate documentele necesare printr-un email la adresa:

film@artedellanima.ro până la data de 07.09.2017.

Vă mulțumim și vă dorim succes!

Pentru orice alte informații vă rugăm contactați-ne la aceeași adresă de email.

Notă: Nu ne rezervăm niciun drept asupra scenariilor înscrise în competiție; numai în momentul semnării unui contract legal se vor negocia drepturile de autor asupra filmului.

Comunicat al Asociaţiei Arte dell’Anima din București

logo revista teatrala radioVezi și: Arhiva Teatrul Arte dell’Anima

Crina Lință: ”Actoria te definește ca om”, interviu realizat de Pușa Roth

costintuchilaCONCURSAsociația Arte dell’Anima,comedie,Concursul de Scenarii ”Anima Film”,experimental,ficţiune,scurtmetraj,SF,thriller/horror
Concursul de Scenarii ”Anima Film” este un concurs de scenarii de scurtmetraj, care îşi propune să promoveze oameni talentaţi, creativi şi serioşi. Organizat de Asociaţia Arte dell’Anima, Concursul de Scenarii ”Anima Film” serveşte unui singur scop: descoperirea şi promovarea talentelor. În fiecare ediție se va alege un singur film. Genurile...