premiera balcanicele teatrul tony bulandra

Teatrul Municipal „Tony Bulandra” din Târgoviște pregătește un eveniment fără egal, la debutul lui 2015. Ne dorim și vă dorim și dumneavoastră un an plin de energie și de creativitate și suntem deosebit de mândri să-l putem întâmpina cu o premieră de mare forță, spectacolul Balcanicele de Jules Tesca, în regia lui Alexander Hausvater. În distribuție: Constantin Florescu, Carmen Ionescu, Liviu Cheloiu, Andreea Tănase, Elisabeta Râmboi, Ioana Repciuc, Liviu Pintileasa, Cătălin Mareș. Scenografia: Zsolt Fehérvári. Light design: Lucian Moga. Muzica: Yves Chamberland. Costumele: Valentin Codoiu. Coregrafia: Momo Sanno. Regia tehnică: Ionuț Constantinescu. Asistență regie: Cătălina Baciu. Sunetul: Andrei Mihai. Proiecții video: Radu Ilicea. 

alexander hausvater

Alexander Hausvater

În pregătirea acestui eveniment, am organizat o conferință de presă și o discuție liberă cu regizorul Alexander Hausvater și cu actorii din distribuția spectacolului Balcanicele, miercuri, 7 ianuarie, la ora 11.00, în sala Teatrului de Artă din București (str. Sfântul Ștefan Nr. 21, Sector 2, București). Am fi onorați dacă ați dori să vă alăturați acestui eveniment special în cadrul căruia regizorul își va prezenta viziunea, actorii vor vorbi despre rolurile lor și despre experiența de muncă alături de domnul Hausvater și de echipa Teatrului Tony Bulandra Târgoviște.

Vă rugăm să confirmați prezența la această întâlnire pe adresa de e-mail pr@tonybulandra.ro. De asemenea, vă stau la dispoziție cu detalii și telefonic, la numărul 0730.532.035.

Balcanicele regia alexander hausvater

Este vorba despre un spectacol cu adevărat neobișnuit, sprijinit pe mai mulți piloni vizuali și conceptuali, într-o arhitectură teatrală realmente unică. Pe de o parte, avem textul remarcabil al lui Jules Tasca – un text despre război, despre felul în care conflictul orbește rațiunea și umanitatea, o tragedie contemporană bazată pe conflictul din Bosnia. Această piesă de teatru, cristalizată scenic de viziunea unică a marelui regizor Alexander Hausvater, capătă o prezență și o forță imposibil de ignorat.

Balcanicele de jules tasca

Însă domnul Hausvater nu s-a oprit la o simplă montare a textului, alegând să-și ranforseze viziunea pornind de la una din capodoperele cinematografiei franceze – filmul Le Roi de Cœur, în regia lui Philippe de Broca. Acest film din 1966 este la fel de actual și acum, când vine vorba de absurditatea războiului, aducând însă acel element de candoare și de comic subtil, menit să contrabalanseze tragedia vizibilă în situația scenică prezentată. Personajele dialoghează fin cu pelicula, au loc schimburi de obiecte și de mesaje între film și scenă, fără ca vreunul dintre acestea să-l domine pe celălalt, într-un adevărat tur de forță spectacular.

Balcanicele
sigla Teatrul-Tony-Bulandra-TargovisteCredem că Balcanicele este unul din cele mai bune spectacole pe care le va prezenta Teatrul „Tony Bulandra” în această stagiune și suntem onorați să vă invităm la premieră, care va avea loc pe data de 11 ianuarie 2015, în Sala Mare a Teatrului „Tony Bulandra” din Târgoviște, de la ora 19.00.

Balcanicele teatrul din targoviste

Balcanicele. Foto: Teatrul Municipal „Tony Bulandra” din Târgoviște

Până atunci, însă, vă dorim un An Nou Fericit și plin de inspirație!

Mircea Laslo

Director de Marketing și Imagine, Teatrul Municipal „Tony Bulandra” din Târgoviște

logo revista teatrala radioAlte știri despre Teatrul „Tony Bulandra” din Târgoviște 

costintuchilaCONFERINȚĂ DE PRESĂalexander hausvater,balcanicele,jules tasca,le roi de couer,Philippe de Broca,teatrul tony bulandra targoviste
Teatrul Municipal „Tony Bulandra” din Târgoviște pregătește un eveniment fără egal, la debutul lui 2015. Ne dorim și vă dorim și dumneavoastră un an plin de energie și de creativitate și suntem deosebit de mândri să-l putem întâmpina cu o premieră de mare forță, spectacolul Balcanicele de Jules Tesca,...