teatrul in educatie

Asociația Teatrul Vienez de Copii – „Copiii joacă teatru” și Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale”, în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale vă invită să participați joi, 16 octombrie 2014, cu începere de la ora 14.00, la Conferința Națională „Teatrul în educație”. Evenimentul  va avea loc la Palatul Național al Copiilor, Bd. Tineretului, nr. 8-10, București.

Cu participarea unor specialiști (medici neurologi, profesori, regizori) și în prezența Ministrului Educației Naționale, Ambasadorului Austriei la București și a Rectorului U.N.A.T.C., în cadrul conferinței vor fi dezbătute următoarele teme:

Implicațiile atelierelor de teatru în dezvoltarea cognitivă și în comportamentul copiilor și tinerilor;

Abordarea creativă a procesului de predare în școli, prin jocuri și tehnici teatrale; instruirea în metoda Rotter de lucru cu copiii a 120 de cadre didactice din întreaga țară – București, Cluj, Iași, Târgu Mureș, Dolj, Galați, Constanța, Timiș, Prahova, Sibiu;

Necesitatea introducerii teatrului în școli, ca materie opțională.

Teatrul-Vienez-de-Copii-Bucuresti

Teatrul Vienez de Copii București

Conferința este deschisă presei și se desfășoară după următorul program :

16 octombrie, orele 14.00–17.30 – prezentări, întâlnire cu presa, cocktail cu începere de la orele 17.30

17 și 18 octombrie, orele 09.00–18.00 – instruire în lucrul cu copiii, pentru 120 de cadre didactice din țară.

Vorbitori, 16 octombrie: Remus Pricopie, Ministrul Educației Naționale; Dr. Martin Eichtinger, coordonatorul Secției de Politici Culturale din cadrul Ministerului Federal pentru Relații Europene și Internaţionale al Austriei; Adrian Titieni, Rector al U.N.A.T.C. „I.L. Caragiale”; Ionuț Stanimir, directorul de comunicare al BCR; Sylvia Rotter, actriță și regizoare, fondatoarea Teatrului Vienez de Copii; Dr. Laura Mateescu, medic neurolog, Clinica de Psihiatrie a Copilului și Adolescentului din cadrul Spitalului „Al. Obregia”; Rudy Moca, regizor; Nicu Mandea, prorector U.N.A.T.C. „I.L. Caragiale”.

Evenimentul reprezintă prima etapă a proiectului INIȚIATIVA EDUCAȚIONALĂ NAȚIONALĂ, desfășurat în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale, de către Teatrul Vienez de Copii și U.N.A.T.C. „I. L. Caragiale”, proiect ce are o perioadă de implementare de 4 ani (2014–2017).

costintuchilaCONFERINȚĂteatru si educatie,teatrul vienez de copii conferinta nationala,UNATC
Asociația Teatrul Vienez de Copii – „Copiii joacă teatru” și Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale”, în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale vă invită să participați joi, 16 octombrie 2014, cu începere de la ora 14.00, la Conferința Națională „Teatrul în educație”. Evenimentul  va avea...