premiera ibsen constructorul solness teatrul odeon

Teatrul Odeon din București are plăcerea să anunţe premiera spectacolului ”Constructorul Solness” de Henrik Ibsen, traducere și adaptare de Sânziana Stoican. Regia: Sânziana Stoican. Scenografia Valentin Vârlan. Cu: Cezar Antal, Sabrina Iaşchevici, Constantin Cojocaru/ Gelu Nițu, Ana Maria Moldovan, Ioan Batinaş, Anda Saltelechi, Silvian Vâlcu.

Primele spectacole vor avea loc pe 7, 8, 16 și 17 decembrie, de la ora 19.00, la sala Majestic.

Preţul biletelor: 31.80 lei; 15,90 lei.

Textul a fost publicat la Copenhaga în 1892, iar prima sa punere în scenă a avut loc la 19 ianuarie 1893 la Teatrul Lessing din Berlin, urmată, la numai o lună, de premiera de la Trafalgar Theatre din Londra.

Constructorul Solness este considerată cea mai autobiografică dintre piesele lui Ibsen: ”Solness este, cred, prima confesiune făcută de un poet în teatru.” (Albert Savine).

afis constructorul solness

Solness, un arhitect de succes, se simte ameninţat de ascensiunea tinerei generaţii, reprezentată de tânărul desenator Ragnar Brovik, care lucrează pentru el. Prins într-un mariaj golit de substanţă cu soţia sa Aline, Solness este atras într-un joc afectiv cu o tânără vulnerabilă – contabila Kaja Fosli – până în momentul când devine obsedat de și mai tânăra Hilde Wangel.

Ibsen combină în această piesă elemente de realism și expresionism, adâncind relaţia cauză-efect, iar viziunea provocatoare a tinerei regizoare Sânziana Stoican subminează constant distincţia dintre realitate şi fantezie.

Comunicat al Teatrului Odeon din București

logo-revista-teatrala-radioVezi: Arhiva Teatrul Odeon din București

Arhiva rubricii Premieră

costintuchilaPREMIERĂAna-Maria Moldovan,Anda Saltelechi,cezar antal,constantin cojocaru,Constructorul Solness,gelu nițu,henrik ibsen,Hilde Wangel,Ioan Batinaș,sabrina iaschevici,sânziana stoican,silvian vâlcu
Teatrul Odeon din București are plăcerea să anunţe premiera spectacolului ”Constructorul Solness” de Henrik Ibsen, traducere și adaptare de Sânziana Stoican. Regia: Sânziana Stoican. Scenografia Valentin Vârlan. Cu: Cezar Antal, Sabrina Iaşchevici, Constantin Cojocaru/ Gelu Nițu, Ana Maria Moldovan, Ioan Batinaş, Anda Saltelechi, Silvian Vâlcu. Primele spectacole vor avea loc pe 7, 8,...