premiera teatrul tineretului piatra neamt

sigla teatrul tineretului piatra neamtSâmbătă, 10, și duminică, 11 mai 2014, de la ora 19.00, Teatrul Tineretului din Piatra Neamț are bucuria de a aduce în fața publicului o nouă premieră: Contra iubirii de Esteve Soler, regia: Bobi Pricop. Traducere de Luminița Voina – Răuț.  În distribuție: Nora Covali, Corina Grigoraș, Loredana Grigoriu, Ecaterina Hâțu, Lucreția Mandric, Alexandra Suciu, Cezar Antal, Florin Hrițcu, Dragoș Ionescu, Rareș Pîrlog. Scenografia: Adriana Dinulescu. Muzică: Cezar Antal. Următoarea reprezentație a spectacolului va avea loc marți, 13 mai, ora 19.00, pe scena Teatrului Tineretului.

contra iubirii esteve soler teatrul tineretului

Contra iubirii e o lume alcătuită din sensuri demontate, asamblabile după reguli ce frizează absurdul, populată de fiinţe care au organul sufletesc al inimii dereglat. Oamenii devin din ce în ce mai puţin oameni pe măsură ce, în ei, se stinge Iubirea, fie ea erotică, paternală sau caritabilă.

actori piatra neamt spectacol contra iubirii

Esteve Soler (n. 1976, Spania) a devenit deja un nume de referinţă în dramaturgia mondială. Trilogia sa, alcătuită din piesele Contra progresului (2008), Contra iubirii (2009), Contra democraţiei (2010), a fost tradusă în peste zece limbi și s-a bucurat, până în prezent, de peste 50 de montări pe scene din întreaga lume.

esteve soler

Esteve Soler

Succesul acestei trilogii s-ar explica prin faptul că dramaturgul spaniol este un vizionar. Cu un acut simţ al anomaliilor de mentalitate dirijate de cei care deţin puterea de a crea inginerii sociale, el face din scrisul său un telescop prin care vedem dezvoltarea tumorală, în stadiu ultim, a tendinţelor maligne din prezent.

Tânărul regizor Bobi Pricop (n. 1986, Piatra Neamţ), premiat încă de la spectacolul de debut, creditat de critica teatrală, care i-a apreciat tehnica sigură de decupaj a elementelor esențiale în spectacol, vine în teatrul cu care a crescut propunând un proiect dificil, care în mod sigur nu va lăsa indiferent publicul spectator. Gabriel Pricop (nume oficial) are dublă specializare, absolvind Facultatea de Teatru – Actorie în 2008 (clasa prof. Sanda Manu, Universitatea „Spiru Haret“ Bucureşti) și Regie teatru în 2011 (clasa prof. Tudor Mărăscu, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică Bucureşti). Tot în cadrul UNATC București a absolvit şi un masterat de regie teatru, în 2013, la clasa prof. Alexandru Darie.

bobi-pricop

Bobi Pricop

Adriana Dinulescu (n. 1984), un ochi care decupează estetic, cu inventivitate proaspătă, lumile teatrale, propune pentru acest spectacol spaţii scenografice şi costume cu o stranietate ce te smulge din plictisul obişnuinţei cotidiene. Cu studii politehnice și abilităţi de grafician, designer, decorator, Adriana a optat pentru teatru, absolvind UNATC, secţia scenografie, în 2008.

Mesajul acestui spectacol este orientat în direcţia contrarierii receptorului, dintr-un imbold salvator: conştientizarea păcatelor lumii actuale contra Iubirii, sentimentul care ne defineşte cel mai bine umanitatea.

Dacă doriţi să vă trataţi Inima, veniţi să vedeţi Contra iubirii!

Raluca Naclad

secretar literar Teatrul Tineretului Piatra Neamț

 

costintuchilaPREMIERĂadriana dinulescu,bobi pricop,cezar antal,corina grigoraș,esteve sole contra iubirii,inimă,iubire,nora covali,păcatele lumii actuale,raluca naclad,teatrul tineretului piatra neamț,trilogie esteve soler
Sâmbătă, 10, și duminică, 11 mai 2014, de la ora 19.00, Teatrul Tineretului din Piatra Neamț are bucuria de a aduce în fața publicului o nouă premieră: Contra iubirii de Esteve Soler, regia: Bobi Pricop. Traducere de Luminița Voina – Răuț.  În distribuție: Nora Covali, Corina Grigoraș, Loredana Grigoriu,...