conferintele-tnb-rev-teatrala-radio111-1-1

Duminică, 23 aprilie 2017, de la ora 11.00, la Sala Atelier a Teatrului Național din București, în cadrul programului Conferințele Teatrului Național, prof. dr. Constantin Ionescu-Tîrgoviște prezintă conferinţa cu tema Contribuția României la istoria diabetului în Europa.

Istoria diabetului este lungă. Indienii și chinezii îl cunoșteau cu 2000 de ani înainte ca medicul grec Areteu din Capadocia, în secolul II d.Hr., să-i dea numele de diabet, caracterizându-l a fi ”o boală misterioasă”. Istoria lungă a diabetului a stimulat mai toate științele biologice, ca apoi să beneficieze de progresele acestora. Biochimia, biologia celulară, imunologia, genetica și alte domenii medicale au făcut salturi uriașe, fiecare dintre ele reprezentând o bătălie câștigată și laureată cu multe premii Nobel. Referindu-se la acestea, dar constatând că diabetul a devenit o problemă din ce în ce mai mare, un cercetător inspirat s-a întrebat: ”De ce am câștigat atâtea bătălii, dar am pierdut războiul?” Profesorul Constantin Ionescu-Tîrgoviște va încerca să dea un răspuns acestei întrebări, întrucât cercetătorii români s-au situat în fruntea multora dintre numeroasele bătălii cu acest flagel.

constantin ionescu targoviste

Despre Constantin Ionescu-Tîrgoviște

Prof. dr. Constantin Ionescu-Tîrgoviște (n. 1937) este medic primar diabet, nutriţie şi boli metabolice, Doctor în Medicină, Profesor Universitar.

A absolvit Facultatea de Medicină din București în 1963. A fost preşedinte al Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice (2001–2003) şi Director al Institutului Național de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice ”Prof. N. C. Paulescu” (1997–2007). A fost ales membru corespondent al Academiei Române în anul 2003, iar din 2005 este Preşedintele Asociaţiei Medicale Române. A primit Premiul ”N. C. Paulescu” al Academiei Române pentru contribuţiile la dezvoltarea diabetologiei Româneşti (1995).

A publicat mai mult de 300 articole originale în reviste naţionale și internaţionale.

Între 2001 şi 2011 a participat la peste 20 de proiecte naţionale de cercetare câştigate prin concurs (granturi) precum şi la 5 proiecte internaţionale. Membru în prestigioase societăți științifice românești și internaționale, printre care: Academia de Științe din Chișinău, Academia de Științe din New York, Societatea Internațională de Medicină Psihosomatică, Societatea Internațională de Acupunctură, Federația Internațională de Diabet etc.

Este editor principal al Proceedings of the Romanian Academy Serie B: Chemistry, Life Sciences and Geosciences şi membru în colectivul editorial al unor publicaţii de specialitate, precum: Alternative Medicine, Acta Endocrinologica, Romanian Journal of Internal Medicine, Diabetologia, Romanian Journal of Diabetes, Nutrition and Metabolic Disease.

Este autorul a patru patente pentru produse antidiabetice de origine vegetală: FITODIAB, FITOLIP, NEUROMION, RETINOFORT.

Bilete la Casa de bilete a TNB, precum şi online pe mystage.ro.

Pentru mai multe informaţii legate de bilete: 021 314. 71. 71 (Agenţia de bilete).

Comunicat al Teatrului Național ”I. L. Caragiale” din București

logo revista teatrala radioVezi: Arhiva Teatrul Național din București

Arhiva rubricii Conferință

costintuchilaCONFERINȚĂAcademia de Științe din Chișinău,Academia de Științe din New York,Areteu din Capadocia,bătălie câștigată,Biochimia,biologia celulară,Conferințele Teatrului Național,Constantin Ionescu-Tîrgoviște,Contribuția României la istoria diabetului în Europa,diabet,genetica,imunologia,nobel,Premiul ”N. C. Paulescu”,teatrul national din bucurești
Duminică, 23 aprilie 2017, de la ora 11.00, la Sala Atelier a Teatrului Național din București, în cadrul programului Conferințele Teatrului Național, prof. dr. Constantin Ionescu-Tîrgoviște prezintă conferinţa cu tema Contribuția României la istoria diabetului în Europa. Istoria diabetului este lungă. Indienii și chinezii îl cunoșteau cu 2000 de ani înainte...