copil in europa asociatia pentagon

Cea de a IX-a ediție a Festivalului „Copil în Europa” are loc în perioada 21–30 iunie 2016, în mai multe locații din Timișoara.

Manifestarea își propune la această a noua ediție să adune sub auspiciile Thaliei elevii pasionați de teatru din toată țara și din Chișinău, într-un festival-concurs de teatru, care va cuprinde deopotrivă atât spectacole, cât și ateliere deosebite, specifice artelor scenice, teatrale și plastice.   

afis Copil_IX  

Festivalul reunește nume sonore la nivel național și internațional, fiind invitați să joace spectacole în festival, precum și să țină workshop-uri pentru participanți: Andrea Gavriliu, Ștefan Lupu, Ana Pepine, Paul Cosma Cimpoieru, Baczo Tunde Encinek și mulți alții.

Cu ajutorul parteneriilor culturali, festivalul include spectacolele invitate Zic Zac, care va avea loc miercuri, 29 iunie, la ora 18.30 la Teatrul German din Timișoara, un spectacol de Andrea Gavriliu, cu sprijinul lui Ștefan Lupu, cu: Andrea Gavriliu, Ștefan Lupu și Gabriel Costin, precum și spectacolul Doi dintre NOI, prezentat în limbajul teatral universal promovat în Romania de trupa „Passe-Partout Dan Puric” în deschiderea festivalului, marți, 21 iunie, la ora 18.30 la Casa Tineretului din Timișoara. Luni, 27 iunie ne vor fi alături cei din trupa de Teatru Auăleu, cu spectacolul Circus Mundi, în piața Sfantul Gheorghe, începand cu ora 21.00

Vor mai fi trei zile de spectacole concurs pentru trupele de liceu (22, 24 și 25 iunie), o zi pentru gimnaziu (23 iunie) și o zi pentru monolog, susținute pe scena Casei Tineretului.

Ana Maria Pandele Andone

Ana Maria Pandele Andone, președinte al Asociației Culturale „Pentagon”

În afara acestor spectacole în concurs, vor fi și o serie de workshop-uri: pantomimă, step, mișcare scenică, improvizație, circ și jonglerie, creativitate, commedia dell’arte, cascadorie, teatru-dans, film, coregrafie și canto.           

Intrarea este liberă la toate activitățile festivalului, pe bază de rezervare online, la: https://www.facebook.com/events/1002022529891939/permalink/1039815512779307/  

Evenimentul este organizat de Asociația Culturală „Pentagon” și este realizat cu sprijinul: Consiliului Județean Timiș, Fundația Județeană pentru Tineret, Teatrul Național „Mihai Eminescu” Timișoara, Teatrul German de Stat din Timișoara, Primăria Municipiului Timișoara.

Pentru mai multe informații despre program, pe site-ul nostru:

http://www.ac-pentagon.ro/index.php/festivalul-de-teatru-copil-in-europa-3/129-festivalul-de-teatru-pentru-copii-si-tineret-copil-in-europa-99

și pe facebook: https://www.facebook.com/events/1002022529891939//

Interviu cu Ana Maria Pandele Andone, realizat de Raluca Rădulescu

Raluca Rădulescu

Raluca Rădulescu

LOGO RT CU CHENARVezi: Arhiva rubricii Festivaluri

Arhiva rubricii Interviu

costintuchilaFESTIVALURIana maria pandele andone,asociatia cultural pentagon,copil in europa,festivaluri teatru tineret
Cea de a IX-a ediție a Festivalului „Copil în Europa” are loc în perioada 21–30 iunie 2016, în mai multe locații din Timișoara. Manifestarea își propune la această a noua ediție să adune sub auspiciile Thaliei elevii pasionați de teatru din toată țara și din Chișinău, într-un festival-concurs de teatru, care...