faust exhausted sibiu coproductie premiera

Secţia Germană a Teatrului Naţional „Radu Stanca” din Sibiu prezintă marți, 11 februarie 2014, ora 19.00 și miercuri, 12 februarie 2014, ora 19.00, premiera spectacolului Faust Exhausted de Tom Mirko Pavlovic. Evenimentul va avea loc la Sala Studio din spatele Casei de Cultură a Sindicatelor. Regia și scenografia: Bernhard M. Eusterschulta. Distribuția: Margita Goscheva, Fabiola Dalia Petri, Marc Baum, Vasil Duev, Christoph Keller, Georgi Novakov. Spectacol cu traducere în limba română. Durata aproximativă: 1 oră și 20 de minute. Preț bilete: 10 lei; 5 lei.

faust exhausted

Proiectul Faust Exhausted, sub conducerea lui Bernhard M. Eusterschulte şi a Johannei Niedermüller, creează o punte către Europa prezentului printr-o adaptare nouă a temei faustiene de către autorul Tomo Mirko Pavlovic, din Stuttgart. Studenta româncă de la Departamentul de Artă Teatrală din Sibiu, Fabiola Petri a fost distribuită în acest spectacol.terenuri imobiliare

faust de azi

Şi cum îi merge lui Faust în ziua de azi? Pentru un tip de 200 de ani, Faust se prezintă într-o formă de invidiat. A luat droguri, a dezonorat o tânără fată, s-a furişat cu prostituate, a râvnit după tinereţe eternă şi s-a închinat Diavolului. Totul s-a isprăvit acum! După un somn lung, se trezeşte şi pare invincibil, sclipitor, fără vârstă şi inabordabil, avid după ce este uman şi material, nu după înţelepciune. Faust reuşeşte nu numai să obţină, să spele, să înmulţească, să investească bani, să permită producţia de tricouri şi cămăşi ieftine, să cumpere sclavi cu pomeţi slavoni, ci să transforme marea şi plajele în terenuri imobiliare valoroase, construieşte terenuri de golf şi hoteluri, îi alungă pe pescari şi pe muncitori din casele şi curţile lor. Nimeni nu-i poate sta în cale. Faust e peste tot, pândind după fiecare colţ, cuibărindu-se în fiecare creier – şi totuşi nu este nicăieri. Tot ce atinge devine un bun de consum, dispare, devine fără sens. Faust manipulează poliţişti de provincie corupţi, ruinează state întregi, seduce cele mai dorite femei. Femei frumoase precum Elena, care pentru fauştii din lumea de azi sporesc averea. Puterea lui Faust este demonică. Şi pentru asta nu şi-a vândut sufletul. Pentru că nu a avut niciodată unul.

faust extended Tomo Mirko Pavlovic

Faust Exhausted. Foto: Teatrul Naţional „Radu Stanca” din Sibiu

Faust Exhausted este o coproducţie europeană care reuneşte artişti şi producători din cinci ţări (Germania, Luxemburg, România, Bulgaria şi Elveţia). O călătorie prin Europa de Est şi de Vest realizată de europeni pentru europeni, într-o producţie europeană a unei piese europene. Spectacolul se joacă în limbile bulgară, germană, engleză, franceză şi română, cu traducere.

Faust Exhausted este un proiect de teatru intercultural al TARTproduktion Stuttgart, realizat în colaborare cu Theater-Labor Sfumato Sofia, Théâtre National du Luxembourg, Teatrul Naţional „Radu Stanca” din Sibiu – Secţia Germană, sigla teatrul din sibiuTheater Rampe Stuttgart şi Produktionszentrum Tanz und Performance e.V.

Accesul publicului la premiera de la Sibiu se face pe baza biletelor puse în vânzare la Agenția Teatrală (Bd. Nicolae Bălcescu nr. 17) sau online prin eventim.ro. Prețul unui bilet este de 10 lei, respectiv 5 lei, cu reducere pentru elevi, studenți și pensionari. Pentru biletele achiziționate online se percepe un comision de 10%.

costintuchilaPREMIERĂcoproductie sibiu,fabiola petri,faust azi,Faust Exhausted de Tomo Mirko Pavlovic,pactul cu diavoll,punte către europa,radu stanca,teatrul național sibiu,terenuri imobiliare
Secţia Germană a Teatrului Naţional „Radu Stanca” din Sibiu prezintă marți, 11 februarie 2014, ora 19.00 și miercuri, 12 februarie 2014, ora 19.00, premiera spectacolului Faust Exhausted de Tom Mirko Pavlovic. Evenimentul va avea loc la Sala Studio din spatele Casei de Cultură a Sindicatelor. Regia și scenografia: Bernhard...