agenda fnt 24 oct 2014 rev teatrala radio

În această seară, vineri, 24 octombrie 2014, odată cu deschiderea oficială a celei de-a 24-a ediții a Festivalului Național de Teatru (ora 21.30, în foaierul Sălii Mici a Teatrului Naţional „I. L. Caragiale” din Bucureşti) va avea loc vernisajul expoziţiei Costumul de teatru – de la schiţă la miracol de Doina Levintza.

Doina_Levintza
Doina Levintza

Cu o carieră fascinantă ce se împarte armonios pe vasta plajă a scenografiei de teatru, de film, de televiziune, precum şi pe scena modei, neobosita artistă a semnat concepţia scenică a unor spectacole create de unii dintre cei mai mari regizori de teatru români: Lucian Pintilie, Liviu Ciulei, György Harag, Andrei Şerban, Cornel Todea, Mihai Măniuţiu. Această expoziţie încearcă să evoce traseul remarcabil petrecut sub aripa imaginaţiei, de la idee – la schiţă, pentru a se materializa, în final, în fabulosul costum de teatru. O retrospectivă necesară, cu care Festivalul Naţional de Teatru îşi deschide larg porţile spre lumea concret-magică a teatrului.

logo mic fnt 2014 revista tetrala radioUrmează zece zile de sărbătoare, în care artişti din întreaga ţară şi din străinătate vor aduce bucurie pe scenele bucureştene şi în toate locurile de întâlnire pe care Festivalul le-a creat, pentru a împărtăşi emoţia legată de arta teatrului – în cât mai variate şi rafinate moduri de percepere, de cunoaştere, de comunicare.

La deschiderea FNT 2014, Va fi un eveniment de înaltă ţinută (în ţinută de gală), vor fi prezente importante personalităţi ale lumii culturale autohtone şi internaţionale.

costume doina levintza
doina levintza expozitie costume teatru
arta costumului doina levintza
Costume de Doina Levintza

afis oficial fnt 2014

Revista Teatrală Radio vă oferă zilnic Agenda FNT 2014

Vezi: arhiva FNT 2014 

costintuchilaFNT 2014andrei șerban,cornel todea,Costumul de teatru – de la schiţă la miracol de Doina Levintza,deschidere de gala,doina levintza,fnt 2014,György Harag,liviu ciulei,lucian pintilie,mihai maniutiu
În această seară, vineri, 24 octombrie 2014, odată cu deschiderea oficială a celei de-a 24-a ediții a Festivalului Național de Teatru (ora 21.30, în foaierul Sălii Mici a Teatrului Naţional „I. L. Caragiale” din Bucureşti) va avea loc vernisajul expoziţiei Costumul de teatru – de la schiţă la miracol de Doina Levintza. Doina Levintza Cu o...