crima din strada lourcine de eugene labiche felix alexa tnb

După succesul fulminant al ultimelor sale montări de la Teatrul Naţional din Seul, Richard al II-lea de Shakespeare, Pescăruşul de Cehov şi Domnişoara Iulia de Strindberg, ultimele două – producţii 2016, regizorul Felix Alexa revine cu un nou spectacol pe afişul teatrului ce l-a consacrat, la Teatrul Naţional din Bucureşti, unde au avut loc cele mai multe realizări de succes din cariera sa, în peste două decenii de creaţie artistică. Începând din 20 ianuarie 2017, pe scena Sălii Atelier, publicul se va întâlni cu o nouă piesă regizată de Felix Alexa, Crima din strada Lourcine de Eugène Labiche, un maestru al vodevilului, care a încântat generaţii de spectatori din toată lumea, acum într-o interpretare de mare fineţe: Marius Manole (Lenglumé), István Teglas (Mistingue), Raluca Aprodu (Norine), Mihai Calotă (Potard), Victor Țăpeanu (Justin), susţinută de scenografia Andradei Chiriac. Traducere de Violeta Popa. Versiunea scenică: Felix Alexa. Ilustrația muzicală și lighting design: Felix Alexa.

Afis Crima din strada Lourcine

Recunoscut pentru viziunea sa vie, modernă, Felix Alexa ne propune un Labiche mai puţin cunoscut de publicul român. Gagurile şi răsturnările de situaţie se ţin lanţ în această piesă ce descrie exact granița ambiguă dintre aparență și realitate, revoltă și resemnare, vinovăția asumată și instinctul criminal ascuns în fiecare dintre noi, aşa cum observă regizorul. Dar ce poate fi mai cumplit decât să te suspectezi de crimă după o noapte în care doi foşti colegi de liceu, copleşiţi de bucuria revederii, se abandonează plăcerilor bahice până la uitarea de sine?

marius manole Crima 

”Disperare și dramatism la un reprezentant de seamă al teatrului de bulevard? Ei bine, da. Pentru mine, forța și unicitatea acestei piese – spune Felix Alexa – umorul ei fin, vin tocmai din îmbinarea stranie între disperarea personajelor care vor să scape unui destin implacabil și derizoriul situației lor reale.”

crima din strada lourcine

Vă invităm să nu rataţi cea mai specială dintre crimele… Parisului, Crima din strada Lourcine, un intens delir comic ce conduce personajele principale prin situații neprevăzute. O bonetă, o perucă, un pantof de femeie, o umbrelă cu cap de maimuţă şi o bucată de cărbune declanşează o adevărată tornadă, într-o oră, densă, de spectacol. O comedie neagră de calitate, uneori plină de haz… absurd, alteori de-a dreptul… ”sângeroasă”, construită cu mecanismele unui adevărat thriller. Un spectacol pentru oameni inteligenţi care nu se feresc să râdă chiar de ei înşişi.

eugen labiche tnb

Primele întâlniri cu publicul: vineri, 20 ianuarie 2017 (ora 20.00), sâmbătă, 21 ianuarie 2017 (ora 20.00) şi duminică, 22 ianuarie 2017 ( ora 20.00).

Premiera oficială va avea loc în zilele de joi, 2 februarie (ora 19.00) şi vineri, 3 februarie (ora 20.00), Sala Atelier .

Bilete: la Casa de bilete a TNB și online, pe www.Mystage.ro. Pentru primele spectacole biletele sunt epuizate.

Comunicat al Teatrului Național ”I. L. Caragiale” din București

logo revista teatrala radio

Vezi: Arhiva Teatrul Național din București

Arhiva rubricii Premieră

costintuchilaPREMIERĂAndrada Chiriac,comedie neagră,eugene labiche,felix alexa,Istavan Teglas,marius manole,premiera rtr,raluca aprodu,spirit vodevilesc,teatrul național bucurești,vodevil
După succesul fulminant al ultimelor sale montări de la Teatrul Naţional din Seul, Richard al II-lea de Shakespeare, Pescăruşul de Cehov şi Domnişoara Iulia de Strindberg, ultimele două – producţii 2016, regizorul Felix Alexa revine cu un nou spectacol pe afişul teatrului ce l-a consacrat, la Teatrul Naţional din Bucureşti, unde au avut loc cele...