cu cartile deschise teatrul evreiesc de stat

teatrul evreiesc de statTeatrul Evreiesc de Stat din București continuă şi în această stagiune seria evenimentelor Cu cărțile deschise, propunând vineri, 20 noiembrie 2015, de la ora 19.00, la Sala Dalles, un spectacol-lectură care va aduce în faţa publicului doi titani ai literaturii române şi idiş: I. L. Caragiale (1852–1912) şi Şalom Alehem (1859–1916).

cu cartile deschise

Contemporani şi inspirându-se din viaţa zbuciumată a sfârşitului de secol XIX din estul Europei, cei doi autori au multe zone literare comune, fapt care îi individualizează cultural. Dramatizarea pe care v-o propunem în lectura actorilor Teatrului Evreiesc de Stat va pune în evidenţă tocmai aceste apropieri simbolice.

tren de epoca caragiale salom alehem

Tranziţia între cele două lumi literare este realizată prin călătoria cu trenul, mijloc de transport care a revoluţionat viața de zi cu zi din epocă, dar şi temă literară centrală pentru ambii autori: socializare, cunoaştere, salvare, fugă şi amuzament în acelaşi timp.

Spectacolul-lectură, în regia și ilustrația muzicală a lui Andrei Munteanu, pornind de la dramatizarea realizată de Edith Negulici, va fi prefaţat de o introducere în epocă şi spaţiu literar, susţinută de lect. dr. Camelia Crăciun. Din distribuția spectacolului vor face parte: Maia Morgenstern, Cornel Ciupercescu, Rudi Rosenfeld, Mihai Ciucă, Viorica Bantaș,Natalie Ester, Veaceslav Grosu, Arabela Neazi, Neculai Predica, Nicolae Călugărița, Mihai Prejban, Nicolae Botezatu și Darius Daradici.

Intrarea este liberă.

Vă aşteptăm cu drag să ne fiţi alături într-o călătorie literară de excepţie!

Comunicat al Teatrului Evreiesc de Stat din București

logo revista teatrala radioVezi și: Alte știri despre Teatrul Evreiesc de Stat

Arhiva rubricii Spectacol-lectură

costintuchilaSPECTACOL-LECTURĂcu cartile deschise,edith negulici,i l caragiale,lume modern,salom alehem,spectacol lectura,teatrul evreiesc de stat,tes,tranziție,trenuri de epoca
Teatrul Evreiesc de Stat din București continuă şi în această stagiune seria evenimentelor Cu cărțile deschise, propunând vineri, 20 noiembrie 2015, de la ora 19.00, la Sala Dalles, un spectacol-lectură care va aduce în faţa publicului doi titani ai literaturii române şi idiş: I. L. Caragiale (1852–1912) şi Şalom Alehem...