spectacole bucuresti

sigla godot cafe teatruDuminică, 3 august 2014, la ora 20.00, la Godot Cafe Teatru din București este programat spectacolul Cui i-e frică de Virginia Woolf? de Edward Albee, un spectacol de Mariana Cămărașan și Alexandra Penciuc. Cu: Florina Gleznea, Ionuț Grama, Sînziana Nicola, Emil Măndănac. Traducere de Ionuț Grama. 

godot cui i e frica de virginia woolf

Cui i-e frică de Virginia Woolf? este una dintre cele mai amuzante și mai tulburătoare radiografii ale mitului „familiei perfecte”. George (Ionuț Grama), profesorul de istorie și Martha (Florina Gleznea), exuberanta sa soție și fiica șefului universității, se întorc acasă după o petrecere. Dar noaptea abia începe, iar publicul devine prizonier în casa celor doi și martorul unui șir de „jocuri și glume”, în care barierele anduranței vor fi testate iar demonii vor ieși la lumină. Pentru că Martha i-a invitat la ei acasă pe noii veniți în campusul universitar, blondul Nick (Emil Măndănac) și naiva lui soție, Honey (Sînziana Nicola). Ceea ce urmează va demonstra că nimic nu e mai irezistibil și mai terifiant decât cruzimea și că adevarul și iluzia pot spune uneori aceeași poveste.

foto florian manole edward albee

Foto: Florian Manole

Producția, dublu nominalizată la Premiile UNITER în 2009 (Cel mai bun debut – Florina Gleznea și Ionuț Grama), beneficiază de cea mai tânără distribuție care a interpretat rolurile titulare pe o scenă profesionistă și de noua traducere oficială necenzurată și savuroasă a textului original. Regia și scenografia sunt semnate de Mariana Cămărășan și Alexandra Penciuc (Amalia respiră adânc și Rabbit Hole la Teatrul Act, Iadul este amintirea fără puterea de a mai schimba ceva la Teatrul Odeon).

Durata: 2 ore și 30 de minute (cu pauză).
Preț bilet: 35 lei. 
Spectacol interzis persoanelor sub 16 ani.

edward albee

Foto: Alexandra Pașca

„Regia discretă, inteligentă, lucrează numai pe accente, lăsând întâietate forței copleșitoare a textului. Patru actori tineri se confruntă cu un text atât de consistent, cu riscul enorm de a se gârbovi sub greutatea sa. Dar nici vorbă! Spectacolul e dovada pe viu a faptului că teatrul clasic, cu interpreți care știu să se pondereze și să-și dozeze farmaceutic trăirea (bleah, ce concept antipatic pentru spectatorul contemporan!) are același efect infailibil ca pe vremea tragediei grecești. Cui i-e frică de Virginia Woolf rămâne unul dintre spectacolele […] la care aș visa un abonament pe viață. Ca să-mi aduc aminte prin ce m-a fascinat întâi și-ntâi teatrul.” –  Cristina Rusiecki, „Cultura”, noiembrie 2008.

imagine cui i_e frica de virginia woolf

„Mariana Cămărășan demonstrează că știe să construiască scenic personaje și situații solide și, îndeobște, nuanțate, să plaseze accentele tensionale necesare și să lucreze cu actorii.” – Alice Georgescu, „Ziarul Financiar”, 2 mai 2008.

„Florina Gleznea și Ionuț Grama sunt forțele care se atrag și se resping cu o energie crudă uluitoare. […] Puterea lor de rezistență și asumare ține de performanța unui joc actoricesc de o rară acuratețe și nuanțare. Rețineți numele acestor actori. Aveți de ce. Și dați o fugă rapid la [teatru]. Aveți pentru ce. Pentru ei și pentru cuplul care încearcă să le facă față – Sînziana Nicola și Emil Măndănac […] – merită să vedeți acest spectacol.” – Mihaela Michailov, „7 seri”. 

 

costintuchilaȘTIRIcui i-e frică de virginia woolf,cuplu,dramaturgie americană,edward albee,florina gleznea,godot cafe teatru,ionuț grama,mariana cămărășan,sinziana nicola
Duminică, 3 august 2014, la ora 20.00, la Godot Cafe Teatru din București este programat spectacolul Cui i-e frică de Virginia Woolf? de Edward Albee, un spectacol de Mariana Cămărașan și Alexandra Penciuc. Cu: Florina Gleznea, Ionuț Grama, Sînziana Nicola, Emil Măndănac. Traducere de Ionuț Grama.  Cui i-e frică de...