premiera teatrul de comedie cum m invatat sa conduc

Teatrul de Comedie vă invită joi, 14 noiembrie 2013, la ora 19.00, la Sala Nouă (str. Sf. Vineri nr. 11) la premiera oficială a spectacolului Cum am învățat să conduc de Paula Vogel. Regia: Eugen Gyemant, scenografia: Tudor Prodan. Cu Ioana Anastasia Anton, Şerban Pavlu, Delia Nartea, Smaranda Caragea, Alexandru Conovaru.

Pentru a intra în atmosfera anilor ’60 în care se desfăşoară piesa, un automobil Chevrolet Impala din 1966 prezentat de RETROMOBIL Club România va fi expus în seara premierei la Sala Nouă.

premiera teatrul de comedie cum m invatat sa conduc sala noua

Spectacolul este prezentat în cadrul programului NOI la Sala NOUĂ – un proiect care susţine obiectivul declarat al Teatrului de Comedie, acela de a spijini tinerii creatori. De asemenea, el este o continuare firească a programului Comedia ţine la TINEri, desfăşurat cu succes pe parcursul a mai multor ediţii.

Cum am învăţat să conduc, text câştigător al Premiului Pulitzer în 1998, este o analiză emoționantă a unei vieți ce stă sub semnul iubirii nepotrivite. Paula Vogel a debutat ca dramaturg la sfârșitul anilor ’70; s-a făcut remarcată în anul 1992 când a câștigat premiul Obie pentru tragicomedia Valsul din Baltimore.

delia nartea

premiera teatrul de comedie

smaranda caragea paula vogel

cum am invatat sa conduc de paula vogel premiul pullitzer

Fotografii de Corina Constantinescu

Eugen Gyemant a reușit să transforme povestea șocantă a celor doi protagonişti într-o comedie moralizatoare.

„Într-o lume imaginară, de păpuși Barbie, o Americă a anilor ’60, se desfășoară pe comedie paula vogelascuns o relație interzisă. Descoperim însă că limitele dintre inocență şi perversitate sunt greu de stabilit, iar relațiile dintre oameni sunt mult prea complexe pentru a putea fi împărțite în categorii.

Explorarea propriei memorii devine o coborâre în infern, în căutarea traumei inițiale și a unui eveniment care să dea sens întregului. Printr-un proces asemănător celui psihanalitic, spectacolul ne comunică zonele cele mai delicate ale intimității unei alte ființe, însă, pentru a o face, este mai întâi nevoie de o lecție.”– Eugen Gyemant.

Eugen Gyemant s-a născut la 13 iulie 1985, Cluj. A absolvit în 2008 Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică. „I. L. Caragiale” din Bucureşti, secţia Regie Teatru, clasa prof univ.dr. Alexa Visarion.

eugen gyemant

Spectacole: Cum am învățat să conduc de Paula Vogel, Teatrul de Comedie, 2013; Oleanna de David Mamet, Facultatea de Teatru și Televiziune UBB Cluj, 2013; Zece negri mititei după Agatha Christie, Teatrul Municipal Tony Bulandra din Târgoviște, 2012; Monsters după John Patrick Shanley, spectacol independent produs de Eugen Gyemant, cu sprijinul PrintArt, Mariana Marin Handmade și Godot Cafe-Teatru, 2012; Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte, scenariu de Filip Columbeanu, spectacol produs de Asociația Culturală Art Group 7, finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, 2012; Julius Caesar de William Shakespeare, Godot Cafe-teatru, 2012;  Viţelul de aur de Ilf şi Petrov, Sala ArCuB, 2011; Bullets over Lipscani după Woody Allen, Godot Cafe-teatru, 2011; Priveşte înapoi cu mânie de John Osborne, Teatrul de Comedie, 2008.

Asistenţă regie: Sâmbătă, duminică, luni de Eduardo de Filippo, regia Dinu Cernescu, TNB, 2007; Mamouret de J. Sarment, regia Dinu Cernescu, Teatrul Bulandra, 2006.

Examene în U.N.A.T.C.: Iulius Cezar de W. Shakespeare, 2007; Livada de vişini de A.P. Cehov, 2006; O noapte furtunoasă de I.L. Caragiale, 2006; Ospăţul dominican de Eugen Gyemant, 2006; Ziua de Sân-Petru de A.P. Cehov, 2005;.

Spectacol de licenţă: Deşteptarea primăverii de Frank Wedekind, Teatrul Mic, 2008.

Spectacol de disertație: Oleanna de David Mamet, U.N.A.T.C, Opera Prima+UnTeatru, 2010.

noi la sala noua teatrul de comedie

NOI la Sala NOUĂ este un program ce susţine obiectivul declarat al Teatrului de Comedie, acela de a sprijini tinerii creatori, fiind o continuare firească a programului COMEDIA ŢINE LA TINEri desfășurat cu succes în ultimii ani.

Criza financiară ce redefineşte din ce în ce mai mult atât societatea cât şi arta contemporană a făcut aproape imposibilă implicarea tinerei generaţii în proiecte de amploare. S-a născut astfel necesitatea includerii în proiectul managerial a unui program dedicat în exclusivitate noului val de creatori.

Repertoriul ales are ca scop crearea unei identități artistice pentru Sala Nouă a Teatrului de Comedie, recent apărută în peisajul teatral. Programul NOI la Sala NOUĂ, lansat la începutul anului 2013 reprezintă şi prima stagiune a acestei săli .

sigla teatrul de comedieSpectacolele aduc în atenția publicului texte contemporane de succes, ce tratează probleme universale și au o puternică tentă socială.

Odată cu promovarea tinerilor regizori, programul își dorește să atragă și să fidelizeze acel segment de public care preferă spectacolele semnate de aceştia.

Cei patru regizori cuprinși în proiect în 2013–2014 sunt Vlad Cristache, Eugen Gyemant, Alexandru Mâzgăreanu și Vladimir Anton.

Un alt obiectiv managerial este lărgirea orizontului cultural al tinerei generaţii. Foaierul aflat la parterul sălii de teatru găzduieşte ATELIER 030202 – un spaţiu de artă contemporană dedicat tinerilor artişti vizuali interesaţi de experiment, concept vizual şi noile media.

Vizitați site-ul Teatrului de Comedie

Sala Nouă a Teatrului de Comedie

costintuchilaPREMIERĂchevrolet impala 1966,cum am învățat să condcu,delia nartea,eugen gyemant,noi la sala noua,paula vogel,premiul pullitzer,retromobil,teatrul de comedie premieră,tineri regizori
Teatrul de Comedie vă invită joi, 14 noiembrie 2013, la ora 19.00, la Sala Nouă (str. Sf. Vineri nr. 11) la premiera oficială a spectacolului Cum am învățat să conduc de Paula Vogel. Regia: Eugen Gyemant, scenografia: Tudor Prodan. Cu Ioana Anastasia Anton, Şerban Pavlu, Delia Nartea, Smaranda Caragea,...