d ale carnavalului dominic dembinski tvr

Luni, 13 februarie 2017, la ora 20.10, la TVR 2 și în reluare luni, 20 februarie 2017, ora 1.10, Casa de Producție a TVR vă propune un spectacol semnat Dominic Dembinski: D’ale carnavalului de I. L. Caragiale. În distribuție: Horațiu Mălăele, Claudiu Bleonț, Mihai Constantin, Emilia Popescu, Cătălina Mustață, Alexandru Bindea, George Ivascu, Ion Chelaru, Constantin Drăgănescu, Alexandru Jitea. Scenografia: Virgil Popa. Scenografie costume: Elena Timonu. Regia: Dominic Dembinski.

”În ansamblu, spectacolul lui Dominic Dembinski, cu o distribuție de zile mari, este migălos elaborat din respect pentru cultura imaginii (Ion Cristodulo desenează cu camera excelente compoziții). Sinteza postmodernă, foarte motivată și inedită, care universalizează în acest Caragiale teme actuale, apelând anume la unele citate culturale și simboluri recurente, reprezintă un act de curaj din partea realizatorilor acestui teleplay, cu atât mai mult cu cât e una dintre rarele ocazii de «revizuire» a dramaturgului prin ochii unei alte generații. (Televiziunea Română deține variante clasice antologice ale teatrului lui Caragiale, dar mai deloc versiuni moderne.) Un spectacol de zile mari, un regal de interpretare și regie, o reușită desăvârșită a Televiziunii Române!” – Doina Papp, „Cronica română”, 2003.

dale-carnavalului teatru tv

Imagine din spectacol. Sursa foto: TVR

”Teleplayul nostru după cunoscuta piesă a lui Caragiale a inaugurat lansarea celebrului TVR Cultural în 2002. Este replica unei noi generații de artiști printr-o viziune postmodernă ce reunește o distribuție surpriză. Pentru mine ca regizor, a însemnat implicarea echipei TVR cât și a actorilor într-o aventură estetică ce pare, iată, că peste ani s-a adăugat Arhivei de Aur a teatrului românesc de televizune. Am urmărit comedia de situații precum o sarabandă nebună dar reflectată într-o  anume poezie, substanțială dramaturgiei caragialești dar rar luată în serios!” – Dominic Dembinski.

Teatrul Național de Televiziune este un proiect al Casei de Producție a TVR, difuzat pe canalele TVR și online pe www.tvrplus.ro. Producător coordonator: Demeter András István.

Comunicat al Casei de Producție a TVR

logo-revista-teatrala-radioVezi și: Arhiva rubricii Teatru TV 

Arhiva rubricii Cronica de teatru tv de Ani Bradea 

costintuchilaTEATRU TValexandru bindea,alexandru jitea,casa de productie tvr,cătălina mustață,claudiu bleonț,Constantin Drăgănescu,d-ale carnavalului,dominic dembinski,emilia popescu,george ivascu,horațiu mălăele,i l caragiale,ion chelaru,mihai constantin,viziune postmodernă
Luni, 13 februarie 2017, la ora 20.10, la TVR 2 și în reluare luni, 20 februarie 2017, ora 1.10, Casa de Producție a TVR vă propune un spectacol semnat Dominic Dembinski: D’ale carnavalului de I. L. Caragiale. În distribuție: Horațiu Mălăele, Claudiu Bleonț, Mihai Constantin, Emilia Popescu, Cătălina Mustață,...