vizionare dar ce ati crezut

Spectacol produs de Fundația Culturală „Ion Coman” și finanțat de Municipiul Piatra Neamț

Sâmbătă, 28 mai şi duminică, 29 mai 2016, de la ora 19.00, la Sala Studio „Corneliu-Dan Borcia” a Teatrului Tineretului din Piatra Neamț, va avea loc vizionarea spectacolului Dar… ce-aţi crezut?! după Nadejda Ptușkina, în traducerea Elvirei Rîmbu. Spectacolul, realizat de Tudor Tăbăcaru, îi are în distribuție pe Maria Hibovski, Aida Avieriţei, Cristina Mihăilescu și Andrei Merchea Zapotoţki.

După cum o recomandă critica de specialitate, Nadejda Ptuşkina (Eugenia Remizova, n. 1949) este cel mai jucat autor din dramaturgia rusă contemporană pe scenele internaţionale, beneficiind de numeroase traduceri. De asemenea, ea este activă şi ca regizor de teatru şi film. Până în prezent, a scris peste 70 de piese, 40 dintre acestea fiind reprezentate pe scene din Europa, China, Japonia, Israel. Accesibilitatea şi tandreţea relaţiilor umane sunt principalele atribute care motivează marele succes la public al pieselor sale.

dar-ce-ati-crezut-afis

Piesa cu cele mai multe reprezentaţii din dramaturgia sa (cu titlul original În timp ce ea murea…) este cea montată în cadrul proiectului cultural „Piatra Neamţ susţine tinerii actori profesionişti de la Teatrul Tineretului”, promovat de Fundația Culturală „Ion Coman” și finanțat de Municipiul Piatra Neamț. Acest text a stat la baza unui spectacol care s-a jucat mai mult de 10 ani la Teatrul de Artă din Moscova.

dar ce-ati crezut spectacol teatrul tineretului piatra neamt

Pulberea râsului care se ridică de pe fiecare pagină a piesei s-a lăsat peste lumea construită pe scena Teatrului Tineretului. Un râs inteligent acompaniază drame de familie, rezolvate în cel mai fericit chip. Contextul favorabil, care îmbrăţişează, deodată, două femei trăind în orizontul bătrâneţii şi al morţii, odihneşte compensator şi spectatorul. Înfăşurat în falduri largi de situaţii comice şi banalităţi cotidiene, mesajul piesei se instituie delicat, dar profund. Pe de o parte, gândul la moarte ne ajută să dăm sens vieţii, iar pe de alta, sentimentul împlinirii existenţiale (în acest caz, prin familia extinsă) alungă angoasa morţii şi nutreşte viaţa.

Accesul este liber, în limita numărului de locuri, în ordinea solicitărilor nominale înregistrate la agenția teatrală. Premiera oficială va avea loc joi, 23 iunie 2016., cu ocazia Zilelor Orașului.

Raluca Naclad
Consultant artistic al Teatrului Tineretului din Piatra Neamț
Preşedinte al Fundaţiei Culturale „Ion Coman”

LOGO RT CU CHENARAlte știri despre Teatrul Tineretului din Piatra Neamț

Arhiva rubricii Avanpremieră

costintuchilaAVANPREMIERĂFundaţia Culturală „Ion Coman”,Nadejda Ptuşkina,raluca naclad,teatrul tineretului piatra neamț
Spectacol produs de Fundația Culturală „Ion Coman” și finanțat de Municipiul Piatra Neamț Sâmbătă, 28 mai şi duminică, 29 mai 2016, de la ora 19.00, la Sala Studio „Corneliu-Dan Borcia” a Teatrului Tineretului din Piatra Neamț, va avea loc vizionarea spectacolului Dar… ce-aţi crezut?! după Nadejda Ptușkina, în traducerea Elvirei...