beligan necrolog aict

Membrii Biroului Asociației Internaționale a Criticilor de Teatru (AICT) – Teatrologie  își exprimă tristețea în fața pierderii suferite de teatrul și de cultura română prin plecarea dintre noi a celui care a fost maestrul Radu Beligan. Odată cu el, dispare o lume: roluri celebre, întâlniri antologice, un lung capitol de istorie.

Actorul Radu Beligan

Radu Beligan

Pentru cei care l-am întâlnit, maestrul Radu Beligan a însemnat șansa de a fi contemporani cu un mare spirit, un intelectual de elită, un artist absolut unic. Un nume venit de la începuturile secolului trecut, care își va păstra rezonanța peste timp. Un nume cunoscut și recunoscut dincolo de granițele acestei țări.

Cu trei ani înainte de a-și sărbători propriul centenar, maestrul ne-a părăsit, lasându-ne fiecăruia dintre noi darul unei vieți închinate până în ultima clipă scenei, o viață deja intrată în legendă. Dar și responsabilitatea de a nu-l uita, de a-i cinsti memoria ca unei adevărate icoane a teatrului românesc.

Biroul Asociației Internaționale a Criticilor de Teatru (AICT) – Teatrologie: Ludmila Patlanjoglu – președinte onorific; Octavian Saiu – președinte; Monica Andronescu – vicepreședinte; Irina Ionescu – secretar general; Maria Zărnescu – membru; Cristiana Gavrilă – membru

LOGO RT CU CHENARVezi și: Radu Beligan a încetat din viață

Radu Beligan despre teatrul radiofonic            

In memoriam Radu Beligan

Un apus de soare în miezul verii

Personalități ale culturii române despre Radu Beligan (1)

Arhiva rubricii Necrolog

costintuchilaNECROLOGAsociația Internațională a Criticilor de Teatru,radu beligan comunicat aict
Membrii Biroului Asociației Internaționale a Criticilor de Teatru (AICT) – Teatrologie  își exprimă tristețea în fața pierderii suferite de teatrul și de cultura română prin plecarea dintre noi a celui care a fost maestrul Radu Beligan. Odată cu el, dispare o lume: roluri celebre, întâlniri antologice, un lung capitol de istorie. Radu...