aniversare teatrul național pentru copii

De 15 ani, Teatrul Naţional pentru Copii „Abracadabra” îi încântă pe micuţii spectatori ai TNB

Ca în fiecare an, în duminica Floriilor, la Teatrul Naţional pentru Copii „Abracadabra” este o dublă sărbătoare: pe lângă cea tradiţională, şi fără să poarte nume de floare, este şi ziua proiectului acesta bine îndrăgit de copii. Spectacolele dedicate celor mai mici dintre spectatorii Naţionalului bucureştean, cu caracter de unicat, imaginate şi conduse de actorul Marian Râlea, pe care copiii îl ştiu ca Magician al Poveştilor, împreună cu asistenţii lui, împlinesc 15 ani la Teatrul Naţional din Bucureşti. Copii la vremea debutului acestui proiect, astăzi adolescenţi, micuţii de altădată sunt invitaţi duminică la teatru, să se mai întâlnescă o dată cu îndrăgitele lor gazde, călăuze pe tărâmul basmelor minunate şi al poveştilor care te învaţă că binele învinge şi fiecare copil poate deveni Erou de Poveste.

aniversare teatrul national pentru copii

Stagiuni la rând, din duminica Floriilor a anului 2001 şi până în prezent, spectacolele Teatrului Naţional pentru Copii au încântat sute de spectatori, şi din rândul micuţilor protagonişti, şi din rândul părinţilor şi al bunicilor.

Aici, la Naţionalul copiilor, pornind de a o poveste nemuritoare şi de la o sărbătoare tradiţională, scenariul fiecărei premiere prinde viaţă datorită copiilor din public, antrenaţi de actori să-şi învingă teama şi să dea frâu liber imaginaţiei. De 15 ani, descoperind drumul spre poveste, prin Jocul de-a Teatrul, copiii au învăţat să-l iubească, şi drumul către TNB le este deja familiar.

Marian Râlea

Marian Râlea

Duminică, de la ora 11.00, la Teatrul Naţional din Bucureşti (Sala Media), părinţii sunt invitaţi să urmărească spectacolul celor mici asistaţi de Magicianul, Buna Poveştilor, Clovnul mai puţin gras şi Clovnul mai puţin slab. „După aproape două ore de joacă de-a Teatrul, aplauzele părinţilor, zâmbetul lor, bucuria şi fericirea celor mici, care joacă pe scenă, fac din fiecare întâlnire un eveniment de familie”, povesteşte Magicianul Poveştilor, într-o scrisoare pe care o puteţi citi pe pagina de facebook Duminici la Teatrul Naţional pentru Copii „Abracadabra”.

florii tnb

„Vă invităm, mai spune îndrăgitul actor, pe toţi cei care ne-aţi fost spectatori fideli şi acum aţi crescut, să ne trimiteţi fotografii şi amintiri de pe vremea în care eraţi spectatori-Juc-Actori şi, dacă aveţi timp şi vă face plăcere, ne-am bucura să fiţi alături de noi şi în sală. Poveştile şi sărbătorile de primăvară continuă. Întreaga echipă este cu gândul la voi şi vă doreşte multă sănătate tuturor şi mai cu seamă celor care au fost botezaţi cu numele purtătorului de biruinţă, Sfântul Mare Mucenic Gheorghe.”

Ultimele spectacole au fost dedicate poveştilor florilor, în aşteptarea marii sărbători a Floriilor. Celor care poartă nume de floare: La mulți ani!

Vă aşteptăm duminică, la aniversarea Teatrul Naţional pentru Copii „Abracadabra”!

Comunicat al Teatrului Naţional „I. L. Caragiale” din Bucureşti

logo revista teatrala radio

Arhiva Teatrul Național din București

Arhiva rubricii Aniversare

costintuchilaANIVERSAREabracadabra,jocuri,magicianul poveștilor,marian râlea,teatrul național pentru copii
De 15 ani, Teatrul Naţional pentru Copii „Abracadabra” îi încântă pe micuţii spectatori ai TNB Ca în fiecare an, în duminica Floriilor, la Teatrul Naţional pentru Copii „Abracadabra” este o dublă sărbătoare: pe lângă cea tradiţională, şi fără să poarte nume de floare, este şi ziua proiectului acesta bine îndrăgit de copii. Spectacolele...