premiera teatrul evreiesc de la caragiale la saloh alehem

Teatrul Evreiesc de Stat prezintă duminică, 13 decembrie 2015, de la orele 16.00 și 18.00, la Restaurantul-berărie „La Nenea Iancu” din București (str. Romulus nr. 55) primele două reprezentații ale spectacolului De la Caragiale la Șalom Alehem, un spectacol-jurnal, un „moft”.

De-la-Caragiale-la-Salom-Alehem

Din distribuția spectacolului fac parte: Cornel Ciupercescu, Rudi Rosenfeld, Geni Brenda, Viorica Bantaș, Andrei Miercure, Dorina Păunescu, Arabela Neazi, Nicolae Botezatu, Tudor Istodor, Veaceslav Grosu, Maia Morgenstern, Mihai Ciucă, Nicolae Călugărița, Neculai Predica și Darius Daradici. Regia spectacolului este una colectivă. Scenografia este semnată de Adina Mastalier, ilustrația muzicală îi aparține lui Florea Cîrstea, iar proiecția video este realizată de Oana Monica Nae.

tren de epoca caragiale salom alehem

Contemporani şi inspirându-se din viaţa zbuciumată a sfârşitului de secol XIX din estul Europei, cei doi autori au multe zone literare comune, fapt care îi individualizează cultural. Dramatizarea pe care v-o propunem în lectura actorilor Teatrului Evreiesc de Stat va pune în evidenţă tocmai aceste apropieri simbolice.

Tranziţia între cele două lumi literare este realizată prin călătoria cu trenul, mijloc de transport care a revoluţionat viața de zi cu zi din epocă, dar şi temă literară centrală pentru ambii autori: socializare, cunoaştere, salvare, fugă şi amuzament în acelaşi timp.

Comunicat al Teatrului Evreiesc de Stat din București

logo revista teatrala radioVezi: Arhiva rubricii Premieră

Alte știri despre Teatrul Evreiesc de Stat

costintuchilaPREMIERĂcornel ciupercescu,de la caragiale la salom alehem,la nenea iancu,maia morgenstern,rudi rosenfeld,teatrul evreiesc de stat,tranziție
Teatrul Evreiesc de Stat prezintă duminică, 13 decembrie 2015, de la orele 16.00 și 18.00, la Restaurantul-berărie „La Nenea Iancu” din București (str. Romulus nr. 55) primele două reprezentații ale spectacolului De la Caragiale la Șalom Alehem, un spectacol-jurnal, un „moft”. Din distribuția spectacolului fac parte: Cornel Ciupercescu, Rudi Rosenfeld, Geni Brenda, Viorica Bantaș, Andrei...