teatrul clasic arad luna de teatru 7 ianuarie 2014 interviu

sigla teatrul clasic aradLa Luna plină de teatru, bineînţeles, pentru că ora 19.00 a zilei de marţi, 7 ianuarie 2014 va marca debutul ediţiei a II-a a acestui proiect de succes al Teatrului Clasic „Ioan Slavici” din Arad. Prima reprezentaţie din seria celor cuprinse sub numele de Luna plină de teatru va fi cea a spectacolului A douăsprezecea noapte de William Shakespeare, în regia lui Dan Vasile.

luna plina de teatru la arad 20 spectacole

A douăsprezecea noapte îi va aduce în scenă pe Oltea Blaga, Alina Danciu, Roxana Sabău, Mariana Tofan Arcereanu, Florin Covalciuc, Marian Parfeni, Valentin Voicilă, Andrei Elek, Sorin Calotă, Doru Nica, Ionel Bulbuc, Călin Stanciu, Roxana Sabău iar muzica live este asigurată de Fly şi Bobo (B-TON). Înainte de premiera acestui spectacol care şi acum se bucură de mare succes, regizorul Dan Vasile spunea: „Lucrând la montarea acestei piese, mă simt ca un croitor de lux, care trebuie să facă nişte personaje pe măsurile unor actori. Pentru că această piesă ne oferă ocazia să ajustăm fiecare personaj pe temperamentul fiecărui actor în parte. În această comedie de graţie se simte o undă de tristeţe, pe care n-am avut însă nici cea mai mică intenţie s-o duc la paroxism, ci ea transpare din cântecele interpretate live de cei de la B-TON, care nu fac rock-ul pe care îl fac ei în mod obişnuit, ci un rhythm and blues foarte eclectic. Iar muzica este şi ea una universală şi atemporală, de la world music la flower power, muzică cu influenţe latine etc. Am mai vrut să aduc comedia la nivelul ei maxim de energie, eleganţă şi rafinament folosindu-mă de gag-uri autentice, o comedie făcută cu onestitate, într-o lume în care adesea până şi comedia este făcută cu ipocrizie.”

a douasprezecea noapte arad

Mai sunt doar câteva zile, până când Luna plină de teatru va domina atmosfera culturală a Aradului. Nu uitaţi, între 7 ianuarie şi 6 februarie, teatrul arădean va oferi 20 de spectacole, preţul unui bilet de intrare fiind de numai 5 lei. Este ocazia perfectă pentru a (re)vedea aproape toate producţiile noastre aflate în repertoriu.

Mihaela Balint

PR, Teatrul Clasic „Ioan Slavici” din Arad

Interviu cu Bogdan Alexandru Costea, directorul Teatrului Clasic „Ioan Slavici” din Arad, realizat de Raluca Rădulescu

Vezi și: Luna plină de teatru

costintuchilaINTERVIUa douăsprezecea noapte shakespeare,clasic,interviu cu bogdan alexandru costea,luna plina de teatru la arad,raluca radulescu,teatrul ioan slavici arad
La Luna plină de teatru, bineînţeles, pentru că ora 19.00 a zilei de marţi, 7 ianuarie 2014 va marca debutul ediţiei a II-a a acestui proiect de succes al Teatrului Clasic „Ioan Slavici” din Arad. Prima reprezentaţie din seria celor cuprinse sub numele de Luna plină de teatru va...