bullets-over-lipscani

Detectivul Kaiser Lupowitz este angajat de o roșcată focoasă să îl găsească pe… Dumnezeu. Pe drum trece pe la un rabin, pe la un falsificator de artă şi ajunge la însuşi Papa. Rezultatul? O comedie cu umor fin, în stilul Woody Allen, în care detectivul ajunge să joace Mortal Kombat cu Moartea pe 100 de dolari, iar librăria Cărturești devine paravan pentru un bordel unde plătești pentru… discuții intelectuale. Parodia, comedia și ironia sunt la ele acasă într-un spectacol must-see: Bullets over Lipscani se joacă astăzi, joi, 22 octombrie, la ora 21.45, la Godot Café Teatru din București (strada Blănari nr. 14 din Centrul Vechi).

bullets-over-lipscani (1)

Smaranda Caragea și Dan Rădulescu în Bullets over Lipscani

„Titlul Bullets over Lipscani face într-adevar o trimitere către faimosul film al lui Woody Allen, Bullets over Broadway, dar mai degrabă pregătește publicul pentru o adaptare a situațiilor din povestirile originale la viața din București, la mediul în care trăim cu toții”, spune actorul Dan Rădulescu.

smaranda-caragea-foto-florin-biolan

Foto: Florin Biolan

„Scenariul producţiei Bullets over Lipscani, jucată la Godot Café-Teatru, înseamnă un colaj de texte adaptate de Eugen Gyemant cu fineţe şi subtilitate după trei povestiri ale lui Woody Allen: Mr. Big, Death Knocks şi The Whore of Mensa. Produsul final este un show electrizant, pe parcursul căruia se simte intervenţia unui regizor ce a asimilat cu suficient simţ critic universul lui Woody Allen, astfel încât să îl livreze publicului într-o manieră originală. Graţie umorului subversiv şi detaşat, uşor de identificat în toate spectacolele care îi poartă semnătura, tânărul regizor demonstrează prin Bullets over Lipscani că nu este nevoie nici de compromis, nici de glume «in your face» pentru a pune în scenă o parodie de succes.” (Beatrice Lapadat).

Bullets over Lipscani smaranda caragea

Bullets over Lipscani este cel mai premiat spectacol din teatrul independent al ultimilor ani: premiul pentru Cel mai bun actor (Cătălin Babliuc) și Cel mai bun regizor (Eugen Gyemant) la Maratonul Teatrului Independent 2012 și premiul pentru Cel mai bun actor (Cătălin Babliuc) la prima ediție a Festivalului Național de Teatru Independent (2013).

Bullets over Lipscani după texte de Woody Allen. Cu: Dan Rădulescu, Smaranda Caragea, Cătălin Babliuc. Scenografia: Iza Tărțan. Afișul: Tudor Prodan. Regia: Eugen Gyemant.

Rezervări la 02131 61 682 / 0736 414 244 / rezervari@godotcafeteatru.ro

Pentru mai multe amănunte despre proiectele regizorului Eugen Gyemant şi programul complet al spectacolelor, vizitaţi pagina oficială de Facebook: https://www.facebook.com/EugenGyemant13.

Videoclip

logo revista teatrala radioArhiva rubricii Știri

costintuchilaȘTIRIbullets over broadway,bulletsover lipscani,dan rădulescu,eugen gyemant,godot cafe teatru,Maratonul Teatrului Independent,smaranda caragea,woody allen
Detectivul Kaiser Lupowitz este angajat de o roșcată focoasă să îl găsească pe... Dumnezeu. Pe drum trece pe la un rabin, pe la un falsificator de artă şi ajunge la însuşi Papa. Rezultatul? O comedie cu umor fin, în stilul Woody Allen, în care detectivul ajunge să joace Mortal...