conferinta-de-presa-arcub-interferente

Festivalul Internațional de Teatru „Interferențe”, organizat de Teatrul Maghiar de Stat din Cluj s-a deschis joi, 24 noiembrie 2016, cu o adaptare după Faust de Goethe, spectacolul-testament al regizorului sloven Tomaž Pandur.

tompa-gabor-interferente

Gábor Tompa

În deschiderea oficială, Gábor Tompa, directorul artistic al festivalului, a vorbit despre tema centrală a adiției din acest an, Odiseea străinului, amintind de sentimentul de înstrăinare cu care se confruntă omenirea încă din momentul exilului din Paradis.

faust-goethe

Spectacolul Faust, o coproducție a Teatrului Național Dramatic Sloven din Ljubljana și a Festivalului de la Ljubljana (ediţia a 63-a), este, din păcate, ultimul spectacol al lui Tomaž Pandur. Renumitul regizor sloven a abordat, pentru a treia oară în viaţă sa artistică, unul dintre cele mai mari mituri europene: Faust-ul lui Goethe.

faust-goethe-2

Imagini din spectacolul Faust, regia: Tomaž Pandur

Tot în prima zi, la Sala Studio, s-a jucat și spectacolul This Beach, regia: Feidlim Cannon și Gary Keegan, aparținând trupei irlandeze Brokentalkers. This Beach este un text scris cu un ascuțit simț de observație şi reflectă stilul trupei Brokentalkers de a spune povești de importanță socială într-un mod inovator.

În dimineața celei de a doua zile a ediției din acest an, publicul a fost așteptat la o întâlnire cu protagoniștii spectacolelor din ziua precedentă. Au avut loc, de asemenea, lansări de carte, iar cunoscutul regizor Declan Donnellan a început workshop-ul adresat tinerilor actori.

programul-festivalului-interferente25-27-nov-2106

Comunicat al Teatrului Maghiar de Stat din Cluj-Napoca

logo-revista-teatrala-radioVezi: Arhiva Teatrul Maghiar de Stat din Cluj-Napoca

Arhiva Festivalului Interferențe

Arhiva rubricii Festivaluri

costintuchilaFESTIVALURIfaust tomaz pandur,festivalul interferente,goethe,teatrul maghiar cluj,tompa gabor
Festivalul Internațional de Teatru „Interferențe”, organizat de Teatrul Maghiar de Stat din Cluj s-a deschis joi, 24 noiembrie 2016, cu o adaptare după Faust de Goethe, spectacolul-testament al regizorului sloven Tomaž Pandur. Gábor Tompa În deschiderea oficială, Gábor Tompa, directorul artistic al festivalului, a vorbit despre tema centrală a adiției...