festivalul interferente

Miercuri, 26 noiembrie 2014, ora 19.30, în Sala Mare a Teatrului Maghiar de Stat din Cluj-Napoca, are loc ceremonia de deschidere a celei de a IV-a ediţii a Festivalului Internaţional de Teatru „Interferențe”. Ceremonia va fi urmată de spectacolul Un duşman al poporului de Henrik Ibsen, regia: Thomas Ostermeier.

Organizat de Teatrul Maghiar de Stat din Cluj-Napoca, în perioada 26 noiembrie–7 decembrie 2014, Festivalul „Interferențe” va găzdui 23 de spectacole de pe patru continente, concerte, expoziţii, lansări de carte, workshop-uri. O ediţie care ne va vorbi, prin intermediul trupelor invitate, despre corpul ca dar, corpul senzual, corpul trecător, corpul în mişcare, despre „Mărturiile corpului”.

festivalul-international-interferente

Evenimentul va debuta cu două spectacole din Germania (Schaubühne, Berlin) şi din Israel (Habima National Theatre of Israel, Tel Aviv) care se vor juca miercuri, 26 şi joi, 27 noiembrie.

un dusman al poporului

Un dușman al poporului

Doctorul Thomas Stockmann, personajul principal din Un dușman al poporului de Henrik Ibsen, programat pe 26 şi 27 noiembrie, la ora 20.00, descoperă că izvorul cu apă de băut și pentru băi este infestat cu microorganisme patogene, din cauza unei deversări industriale. Stockmann vrea să-și publice concluziile în ziarul local și cere consiliului orășenesc să schimbe traseul conductelor. Jurnaliști și cetățeni influenți îi promit sprijinul. Însă fratele său, Peter, primarul, se arată îngrijorat: prosperitatea economică a stațiunii balneare va fi amenințată. Subit, sprijinul dat lui Stockmann începe să dispară. Asupra planurilor se aşterne umbra îndoielii și se încearcă mușamalizarea problemei cu apa contaminată.

negutatorul din venetia william shakespeare

Neguțătorul din Veneția

Neguțătorul din Veneția de William Shakespeare, pus în scenă de Ilan Ronen, programat miercuri, 26 noiembrie, ora 19.00 şi joi, 27 noiembrie, ora 17.00, spune povestea lui Bassanio, un tânăr venețian, care încearcă să obțină mâna Portiei, o frumoasă și bogată moștenitoare din Belmont. El apelează la prietenul său, Antonio, neguțător din Veneția, pentru un împrumut de trei mii de ducați. Dar averea acestuia e investită într-o flotă aflată pe mare, așa că e obligat să împrumute și el bani de la Shylock, un cămătar evreu. Shylock îi dă banii, dar îl pune să semneze un contract ce stipulează că dacă Antonio nu-și plătește datoria la timp, va trebui să o achite cu o bucată din trupul său.

Vom reveni curând cu noi informaţii legate de evenimentele din cadrul Festivalului „Interferențe”.

costintuchilaFESTIVALURIbassanio,festivalul international de teatru interferențe,festivaluri,ibsen,teatrul maghiar cluj,tompa gabor,un dusman al poporului
Miercuri, 26 noiembrie 2014, ora 19.30, în Sala Mare a Teatrului Maghiar de Stat din Cluj-Napoca, are loc ceremonia de deschidere a celei de a IV-a ediţii a Festivalului Internaţional de Teatru „Interferențe”. Ceremonia va fi urmată de spectacolul Un duşman al poporului de Henrik Ibsen, regia: Thomas Ostermeier. Organizat...