teatrul maghiar de stat cluj stagiune 2014_2015

logo teatrul maghiar de stat clujAnul acesta, Teatrul Maghiar de Stat din Cluj-Napoca a deschis, încă din luna august, stagiunea 2014–2015, cu ocazia celei de a V-a ediții a Zilelor Culturale Maghiare din Cluj. Din repertoriul Teatrului, au fost programate spectacolele: Unchiul Vania de A.P. Cehov, regia: Andrei Șerban și Dantelă după romanul Mamó de Angi Máté, regia: Kinga Mezei. Spectacolele și evenimentele organizate la cortul Teatrului din Str. Kogălniceanu au avut succes, iar publicul a fost prezent în număr mare. De asemenea, a fost vernisată, în foaierul Teatrului, și expoziția de fotografie Țara secuilor văzută de sus,care poate fi vizitată până la sfârșitul lunii septembrie.

teatrul maghiar de stat cluj

Teatrul deschide stagiunea cu repetițiile pentru două noi premiere – a declarat Gábor Tompa la deschiderea oficială a stagiunii 2014–2015. Alexandru Dabija montează la Sala Mare vodevilul Logodnicii de provincie de Georges Feydeau, care va avea premiera pe 3 octombrie 2014, iar Nona Ciobanu pune în scenă la Sala Studio o piesă proprie, intitulată Cel care închide noaptea, premiera fiind programată pe 4 octombrie 2014.

În această toamnă, Teatrul Maghiar de Stat din Cluj-Napoca va participa la două festivaluri de teatru din București; spectacolul Brad de Crăciun la familia Ivanov de Al. I. Vvedenski, regizat de András Urbán, va participa la începutul lunii octombrie la festivalul internațional Fest(in) pe Bulevard, organizat de Teatrul „Nottara”, iar Victor sau copiii la putere de Roger Vitrac, regia: Silviu Purcărete, a fost invitat la Festivalul Național de Teatru.

Evenimentul cel mai important al stagiunii 2014–2015 va fi cea de a IV-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru INTERFERENȚE, organizat în perioada 26 noiembrie–7 decembrie 2014, având ca temă Mărturiile corpului.

cluj napoca teatrul maghiar de stat

În luna septembrie sunt programate următoarele spectacole: Caravaggio Terminal, un proiect de András Visky şi Robert Woodruff, regia: Robert Woodruff (vineri, 19 și sâmbătă, 20 septembrie, ora 20.00, Sala Studio); Dantelă, după romanul Mamó de kinga mezei,AngiMáté, regia: Kinga Mezei (marți, 23 septembrie, ora 20.00, Sala Studio) și Unchiul Vania de A. P. Cehov, regia: Andrei Șerban (vineri, 26 septembrie, ora 19.00, spectacol studio în Sala Mare).

Biletele se pot achiziționa online de pe site-ul www.biletmaster.ro, iar din 2 septembrie de la casa de bilete a Teatrului, între orele 10.00–13.00 şi 16.30–18.30.

costintuchilaȘTIRIalexandru dabija,caravaggio terminal,cluj napoca,interferente,kinga mezei,logodnicii de provincie georges feydeau,spectacole cluj,teatrul maghiar de stat cluj,tompa gabor
Anul acesta, Teatrul Maghiar de Stat din Cluj-Napoca a deschis, încă din luna august, stagiunea 2014–2015, cu ocazia celei de a V-a ediții a Zilelor Culturale Maghiare din Cluj. Din repertoriul Teatrului, au fost programate spectacolele: Unchiul Vania de A.P. Cehov, regia: Andrei Șerban și Dantelă după romanul Mamó...