revista teatrala radio redactia teatru romania cultural

logo revista teatrala radioRevista Tlogo rrceatrală Radio este un proiect Radio România Cultural. Realizator site: Costin Tuchilă. La această publicație contribuie redactori din cadrul redacțiilor Teatru și România Cultural ale Societății Române de Radiodifuziune și colaboratori externi.

Publicația, în format multimedia, s-a lansat cu ocazia aniversării a 85 de ani de existență a Radio România (1 noiembrie 2013). Site-ul a început să funcționeze în 21 octombrie 2013.

Revista este dedicată vieții teatrale românești și Teatrului Național Radiofonic. În paginile ei citiți informații, articole de sinteză, cronici de teatru despre spectacolele care se joacă în teatrele din România, despre festivalurile de teatru, cronici ale spectacolelor de teatru radiofonic, cronici de teatru tvinterviuri cu oameni de teatru, reportaje, cronici de carte, eseuri, portrete și evocări, corespondențe din străinătateretrospective. Rubrica Remember de Annie Muscă vă readuce în atenție mari actori români, cu rigoare calendaristică: în ziua în care s-au născut sau au trecut în neființă.

Revista acordă atenție constantă tehnicilor de comunicare dezvoltate de fenomenul teatral și educației prin teatru.

Secțiunea rezervată Teatrului Național Radiofonic cuprinde detalii referitoare la premierele TNR, recomandări din programul săptămânal al teatrului radiofonic (emisiunea Revista Teatrului Național Radiofonic în noul format, online), opinii despre piesele difuzate, emisiuni publicistice, de critică și istorie a teatrului românesc și universal, realizate de Redacția Teatru: De la arlechin, Cronica unei premiere anunțate, Oglinda firii, Cinci personaje în interpretarea unui actor, Thaliafest, Clasicii dramaturgiei universale. O pagină este dedicată Istoriei Teatrului Național Radiofonic de la începuturi (1929) până în prezent. Fragmentele din spectacole de teatru radiofonic, ca și cele mai multe dintre interviurile și reportajele pe care le publicăm sunt editate în format multimedia (audio-video).

O altă pagină a site-ului este intitulată Din istoria teatrului românesc și va cuprinde articole dedicate unorlogo revista teatrala radio momente importante și unor mari personalități din istoria teatrului românesc, precum și documente de arhivă.

Revista Teatrală Radio este deschisă atât specialiștilor, nume consacrate ale teatrologiei și publicisticii teatrale, cât și tinerilor care se specializează în acest domeniu.