ruxandra sireteanu in discurs intr un ciorap de pusa roth

In memoriam Ruxandra Sireteanu

discurs intr un ciorap ruxandra sireteanu nina cassian scenariu de pusa roth

tnr-logoDuminică, 23 februarie 2014, la ora 14.00, la  Radio România Cultural Teatrul Național Radiofonic va difuza spectacolul Discurs într-un ciorap, în interpretarea Ruxandrei Sireteanu, în memoria actriței care a semnat o pagină de aur în istoria teatrului românesc contemporan și deopotrivălogo rrc în istoria recentă a Teatrului Național Radiofonic. Discurs într-un ciorap este o dramatizare radiofonică realizată de Pușa Roth după volumul Confidențe fictivede Nina Cassian. Regia artistică: Vasile Manta. Muzica originală şi regia muzicală: George Marcu. Redactor şi producător: Costin Tuchilă. Asistenţa tehnică: Titi Moldoveanu. Regia de montaj: Radu Verdeş şi Dana Lupu. Regia de studio: Janina Dicu. Regia tehnică: Mihnea Chelaru.

Făcând parte dintr-un lung şir de dramatizări extrem de reuşite realizate de colega noastră Puşa Roth, premiera absolută a spectacolului a fost  difuzată la Radio România Cultural, duminică, 26 august 2007, la ora 19.00.

pusaroth discurs intr-un ciorap nina cassian ruxandra sireteanu

Revista „Radio România”, nr. 142 (542), joi 16 august 2007

Trăirea pasională cenzurată de luciditate, vulnerabilitatea sentimentului, o sensibilitate refugiată adesea în joc şi fantezie, anxietatea, absurdul, viziunea sarcastică exprimată uneori în forme suprarealiste caracterizează poezia Ninei Cassian, scriitoare stabilită din 1985 la New York. Un avangardism moderat poate fi identificat în poemele din volumul de debut La scara 1/1 (1947); în altele, Disciplina harfei (1964), Sângele (1967), Ambitus (1969), trăirea intelectuală devine prevalentă, potenţând sentimentul dar fără a ajunge la un livresc excesiv. Loto-poeme (1972), dedicate copiilor, sunt un exerciţiu lingvistic şi imaginar. Poeta inventează cuvinte, cultivând nonsensul şi caricaturalul, cu un rezultat încântător. Citește integral în pagina Teatrul Național Radiofonic. Fragment audio-video din spectacol.

Costin Tuchilă

Vezi și: Actrița Ruxandra Sireteanu a încetat din viață

Ruxandra Sireteanu: „Teatrul este dragostea şi chinul meu”, interviu realizat de Pușa Roth

Ruxy de Pușa Roth

In memoriam Ruxandra Sireteanu, site TNR

costintuchilaTEATRUL NAȚIONAL RADIOFONICdiscurs intr-un ciorap de pusa roth,dramatizari,george marcu,iubire,la scara 1/1 de nina cassian,marturisire,pusa roth,recital ruxandra sireteanu,scrisoare de la nina cassian,simboluri poetice în proza ninei cassian,vasile manta
In memoriam Ruxandra Sireteanu Duminică, 23 februarie 2014, la ora 14.00, la  Radio România Cultural,  Teatrul Național Radiofonic va difuza spectacolul Discurs într-un ciorap, în interpretarea Ruxandrei Sireteanu, în memoria actriței care a semnat o pagină de aur în istoria teatrului românesc contemporan și deopotrivă în istoria recentă a Teatrului Național Radiofonic. Discurs...