festival-b-fit-in-the-street

Al patrulea weekend al Festivalului Internațional de Teatru de Stradă – B-FIT in the street! umple străzile Capitalei cu numere de dans, muzică și jocuri de lumini. Sâmbătă și duminică, 22, 23 iulie 2017, de la 19.00 la 23.00 puteți vedea noi reprezentații artistice ale companiilor din Spania, Franța și România: marionete colorate, meduze și cai de mare de mărimi impresionante, reprezentații de street dance combinate cu jocuri de foc și statui vivante. Zonele de desfășurare ale spectacolelor de stradă din acest weekend sunt: Piața Universității, Parcul Kretzulescu, Piațeta Odeon, Centrul Istoric și Calea Victoriei.

Organizat de Primăria Capitalei prin ARCUB, cel mai mare eveniment de profil din țară, Festivalul Internațional de Teatru de Stradă București B-FIT in the Street! aduce, pe parcursul celor cinci weekenduri din luna iulie, 40 de spectacole internaționale și peste 300 de artiști din nouă țări.

Light dancers Foto Octav Dragan

”Light dancers”. Foto: Octav Drăgan

În penultimul weekend al festivalului B-FIT in the Street! îi puteți vedea pe artiștii de la Light Dancers din Spania. Publicul este invitat să se alăture celor cinci personaje luminate, înalte de patru metri, care dansează pe ritmuri electro sâmbătă, 22 iulie, în Piața Universității. Nu lipsesc nici spectacolele de dans freestyle cu flăcări ale tinerilor români de la Flamestorm din Piațeta Odeon sau Piața Universității.

vant-de-primavara-prin-piersici-la-teatrul-masca

Imagini din spectacolul ”Vânt de primăvară prin piersici”. Sursa foto: Teatrul Masca

În acest weekend sunt programate ultimele reprezentații ale pieselor Teatrului Masca, ”Arca lui Lenin” și ”Vânt de primăvară prin piersici”. Sâmbătă, de la ora 19.00, celebrele statui proletcultiste prind viață în Piața Universității în spectacolulArca lui Lenin”, scris și regizat de Mihai Mălaimare. Cu umor, sensibilitate și sarcasm, ”Arca lui Lenin” reface tabloul lumii comuniste din care nu lipsesc liderii absoluți, intelectualii fricoși, pionierii sau muncitorii și țăranii naivi. Duminică, în Parcul Kretzulescu, de la ora 19.00, artiștii Teatrului Masca recreează, în piesa Vânt de primăvară prin piersici”, momente desprinse parcă dintr-o stampă, populate de soldați de teracotă, de filosoful Confucius, un dragon, o bătrână broască țestoasă și practicanți de arte marțiale.

Un moment mult așteptat al zilei de sâmbătă, 22 iulie, este parada B-FIT in the Street! care, pornește la ora 22, din Piața George Enescu pe traseul Calea Victoriei – Piața Universității cu mascota B-Fit in the Street!, marionetele Light Dancers din Spania, jonglerii Flamestorm din România și constelația marină de personaje luminate a producției franceze Abyss. 

Abyss

”Abyss”. © laurentquinkal.com

Spectacolul ”Abyss” (Franța) încheie ziua de sâmbătă, în Piața Universității, la ora 22.30. Dansatori și acrobați pe catalige strălucesc în noapte în costumele luminate puternic, iar meduze plutitoare își coboară tentaculele printre spectatorii curioși. Condusă de un impresionant cal de mare, flota oceanică umple peisajul urban cu diavoli de mare luminați pe catalige, stele strălucitoare și pești zburători.

Program 22_23 iulie 2017

Festivalul Internațional de Teatru de Stradă B-FIT in the Street! 2017 continuă până la finalul lunii cu spectacole programate și în weekendul 28–30 iulie.

Parteneri media: Europa FM, București FM, RFI România, Radio România Cultural, Radio România Internațional, BUSINESS REVIEW, Femeia, România Pozitivă, orasulm.eu, news.ro, inoras.ro, urban.ro, ziarulmetropolis.ro, getlokal.ro, kudika.ro, eva.ro.

Urmăriți-ne pe:  www.arcub.ro

Descarcă aplicația ARCUB: Android și iOS!

logo arcubARCUB  Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti cultivă identitatea culturală a Capitalei din 1996. Proiectele inițiate și desfășurate de ARCUB în anii de activitate au contribuit la diversificarea vieții culturale a orașului, precum și la înscrierea acestuia în rândul marilor capitale ale lumii.

ARCUB este organizatorul Festivalului internațional al luminii – Spotlight, Festivalului Internaţional de Teatru de Stradă – B-FIT in the Street!, al singurului festival internaţional de jazz din Capitală, Bucharest Jazz Festival și al Zilelor Bucureștiului.

Comunicat al ARCUB

logo revista teatrala radioVezi: Arhiva ARCUB

Arhiva rubricii Festivaluri 

costintuchilaFESTIVALURIAbyss,arca lui lenin,arcub,Festivalul Internațional de Teatru de Stradă – B-FIT in the street!,jocuri de foc,Light Dancers,mihai mălaimare,statui vivante,street dance,vant de primavara prin piersici
Al patrulea weekend al Festivalului Internațional de Teatru de Stradă – B-FIT in the street! umple străzile Capitalei cu numere de dans, muzică și jocuri de lumini. Sâmbătă și duminică, 22, 23 iulie 2017, de la 19.00 la 23.00 puteți vedea noi reprezentații artistice ale companiilor din Spania, Franța...