dl goe si ai lui teatrul stela popescu

Musicalul Dl. Goe și ai lui, semnat de Roman Vlad și regizat de Dan Tudor la Teatrul ”Stela Popescu” din București, va avea premiera oficială sâmbătă, 8 aprilie 2017, ora 17.00, la Sala Mare a Palatului Național al Copiilor. Cap de afiș – Stela Popescu!

Dan Tudor a realizat un scenariu după schițe și momente de I. L. Caragiale, alegându-le pe cele a căror acțiune are loc în tren, printre care Dl. Goe, Bubico”. Spectacolul, așa cum afirmă Dan Tudor, se adresează copiilor de azi, din clasele I–XII.

D_.Goe 4

”Scenariul are ca mijloace de reprezentare procedee moderne, inclusiv proiecții video, fără să ne îndepărtăm de Caragiale. Este educativ, pentru că Goe e un personaj pe care îl simpatizăm, dar ale cărui fapte nu ar trebui să le urmăm. La fel, sunt și persoane în tren care știu să se poarte, dar și persoane care vorbesc tare și deranjează, aruncă hârtii, mănâncă și ele sunt prezentate variat. Spectacolul are latura educațională”, susține Dan Tudor, care afirmă totodată că este vorba de un musical cu toate ingredientele. Cântă soliști de operă și operetă; dansurile le interpretează membrii trupei de balet a teatrului. Sunt și actori, care fac să fie prezent genul epic.

Dl.Goe 3

Regizorul spune că nu e doar o înșiruire de virtuozitate de cântec și de dans: ”Prezența doamnei Stela Popescu face ca acest proiect să aibă o anumită greutate, pentru că efectul moralizator este altul atunci când vezi o mare personalitate a teatrului și filmului românesc. Cu atât mai mult cu cât doamna Stela Popescu face și o concluzie a spectacolului, la final. Apoi, spectacolul este și interactiv”.

Este al doilea proiect al lui Dan Tudor la TSP. A montat aici Chirița la Iași cu Stela Popescu în rolul principal. „Începem să individualizăm producțiile realizate aici de mine și trupa Teatrului «Stela Popescu», printr-o anumită modernitate a mijloacelor și prin faptul că nu ne abatem de la litera și dorința autorului, în așa fel ca spectacolele noastre să aibă și valoare morală-educațională. Îmi doresc să lucrez în continuare cu acest teatru cu specific musical și dans. Este interesant, căci te apropii de o lume a rigorii, a baletului, a muzicii…”, a mai spus regizorul.

Dl.Goe 6

Imagini din spectacol. Fotografii de Mihail Cratofil

Dl. Goe și ai lui este a noua premieră a TSP, instituție înființată în 2016. Din distribuție, alături de Stela Popescu, fac parte Daniel Filipescu, Andrei Lazăr, Andreea Blidaru, Ștefan Popov, Raluca Straia, Ramona Olteanu, Silviu Mihăilă, Rodica Ștefan, Adrian Dima, Florian Bala, Ștefan Fieraru. Își dă concursul Baletul TSP. Coregrafia aparține lui Ștefan Soare.

Următoarele reprezentații vor avea loc pe 10 și 11 aprilie 2017, ora 10.00.

Biroul de presă al Teatrului ”Stela Popescu”

logo revista teatrala radioVezi: Arhiva rubricii Premieră

costintuchilaPREMIERĂAdrian Dima,Andreea Blidaru,Andrei Lazăr,chițe și momente de I. L. Caragiale,Daniel Filipescu,Dl. Goe și ai lui,Florian Bala,Raluca Straia,Ramona Olteanu,Rodica Ștefan,Silviu Mihăilă,Ștefan Fieraru,Ștefan Popov,Ștefan Soare,stela popescu,teatrul stela popescu
Musicalul Dl. Goe și ai lui, semnat de Roman Vlad și regizat de Dan Tudor la Teatrul ”Stela Popescu” din București, va avea premiera oficială sâmbătă, 8 aprilie 2017, ora 17.00, la Sala Mare a Palatului Național al Copiilor. Cap de afiș – Stela Popescu! Dan Tudor a realizat un...