9g la tnb do you love me premiera

Miercuri, 8 martie 2017, la ora 20.00, în Sala Mică a Teatrului Național ”I. L. Caragiale” din București va avea loc premiera spectacolului Do you love me?, în cadrul programului 9G la TNB. Scenariu de Iris Spiridon. Cu: Răzvan Krem Alexe, Ghighi Eftimie, Ioana Mărcoiu, Vlad Bîrzanu, Andrei Radu. Muzică live: Lucian Maxim. Scenografia: Raluca Chelaru. Antrenor muzical: Ghighi Eftimie. Lumini: Cristian Ciopată. Sunet: Daniel Nae. Regia: Iris Spiridon.

Spectacol nerecomandat persoanelor sub 15 ani.

Un horror romantic. Musical. Un spectacol care provoacă imaginația să gândească iubirea în sensurile ei cele mai ascunse, să depășească granița dintre literatură și viață, dintre viață și moarte, dintre văzut și nevăzut, dintre realitate și dorință. Un spectacol despre iubirile care nu cunosc moartea, deși nu s-au bucurat de viață.

foto do you love me

Un montaj muzical dublat în imagini teatrale ale unor celebre povești de iubire, luate din literatură și aduse la viață, într-un experiment care abordează mai multe stiluri artistice, urmărind relația dintre carte și muzică. Spectacolul ne apropie de legendele clasice reinventate și redescoperite în lumea contemporană prin intermediul muzicii. Un spectacol despre necunoscutul din noi, despre monstrul sensibil ascuns în fiecare, despre cruzimea și singurătatea noastră, despre ceea ce am fi în stare să facem ca să atingem iubirea, despre oameni și despre sufletele lor.

Într-o lume în care nici literatura, nici iubirea nu își mai găsesc spațiul și respirația, Do you love me? aduce în fața publicului povești de roman, atât de puternice, încât au pătruns în conștiința contemporană prin muzica lui Sting, Jay-Jay Johanson şi Annie Lennox. Un spectacol inspirat din cărți și din muzică. 

Ioana Marcoiu Foto Radu Spiridon

”Un spectacol-concept teatral și muzical despre dragostea care ramâne dincolo de moarte. Personajele din literatură reinterpretate au pătruns în cultura contemporană și prin muzică, artiști cunoscuți dedicându-le melodii devenite celebre. Heathcliff și Catherine, Louis și Lestat, Michael Jackson și Peter Pan sunt câteva dintre personajele pe care le vom întâlni (într-o formă sau alta) în același cimitir abstract. Sunt povești de dragoste întunecate, «clipe de viață» legate între ele prin tema fricii de separare care se produce prin moarte. Este un tribut emoțional adus personajelor și songurilor preferate. Este joaca de a ne imagina că le-am putea vedea în carne și oase. Și, nu în ultimul rând, plăcerea ușor morbidă de a ne imagina cum ne-am putea lua rămas bun de la cei pe care îi iubim. Sau, pur și simplu, nevoia de a înțelege ce putem face cu iubirea care rămâne în urmă.”– Iris Spiridon.

9G la TNB este un program al Teatrului Național dedicat tinerilor artiști cu vârsta până în 35 de ani, absolvenți ai facultăților de profil, neangajați în instituții de spectacol. Do you love me? este cel de-al doisprezecelea spectacol inclus în repertoriul Sălii Mici (spațiu dedicat exclusiv acestui program).

Comunicat al Teatrului Național din București

logo revista teatrala radioVezi: arhiva 9G la TNB

Arhiva Teatrul Național din București

Arhiva rubricii Premieră

costintuchilaPREMIERĂ9G la tnb,Do you love me?,horror romantic,iris spiridon,Jay-Jay Johanson,lucian maxim,michael jackson,musical,peter pan,sting,teatrul național bucurești
Miercuri, 8 martie 2017, la ora 20.00, în Sala Mică a Teatrului Național ”I. L. Caragiale” din București va avea loc premiera spectacolului Do you love me?, în cadrul programului 9G la TNB. Scenariu de Iris Spiridon. Cu: Răzvan Krem Alexe, Ghighi Eftimie, Ioana Mărcoiu, Vlad Bîrzanu, Andrei Radu....