conferintele-tnb-rev-teatrala-radio111

Duminică, 28 februarie 2016, de la ora 11.00, la Sala Atelier a Teatrului Național „I. L. Caragiale” din București, în cadrul programului Conferințele Teatrului Național, Nora Iuga prezintă conferinţa cu tema Domnul Beligan e de vină că am devenit poet.

ConfAfis-Nora  Iuga . 2

„Prima mea întâlnire cu scena a fost la trei ani, când am văzut opereta Voievodul țiganilor. De atunci, nu am mai visat altceva decât să ajung pe scenă. Nu s-a putut și așa am devenit poetă.” – Nora Iuga.

Nora Iuga

Despre Nora Iuga

Nora Iuga s-a născut pe 4 ianuarie 1931. Este poetă, prozatoare, traducătoare, membră a Uniunii Scriitorilor din România și a PEN Club.

A publicat în jur de 20 de volume de versuri, printre care: Vina nu e a mea (1968); Captivitatea cercului (1970; retrasă din librării și biblioteci, având interdicție de publicare timp de șapte ani); Opinii despre durere (1980); Inima ca un pumn de boxeur (1982, 2000); Piața cerului (1986); Dactilografa de noapte (1996, 2010); Spitalul manechinelor (1998, 2010); Autobuzul cu cocoșați (2001, 2010); Petrecere la Montrouge (2012); Câinele ud e o salcie (2013).

Volume de proză și poezie traduse în străinătate: romanele Sexagenara și tânărul (în Germania, Spania, Italia, Franța, Slovenia, Bulgaria), Săpunul lui Leopold Bloom și Hai să furăm pepeni (în Bulgaria) și volumele de poezie Capricii periculoase (antologie, în Germania și Slovenia), Autobuzul cu cocoșați și Poem de octombrie (în Germania), Inima ca un pumn de boxeur (în Franța), O inimă venind pe picioroange (în Elveția).

A tradus peste 30 de titluri din Friedrich Nietzsche, August Strindberg, Paul Celan, Ernst Jünger, Günter Grass, Elfriede Jelinek, Herta Müller etc.

Bilete la Casa de bilete a TNB, precum şi online pe mystage.ro.

Pentru mai multe informaţii legate de bilete: tel. 021 314. 71. 71 (Agenţia de bilete).

Comunicat al Teatrului Național „I. L. Caragiale” din București

logo revista teatrala radioVezi: arhiva rubricii Conferință

Arhiva Teatrul Național din București

costintuchilaCONFERINȚĂautobuzul cu cocoșați,conferintele tnb,leopold bloom,nora iuga,radu beligan,teatrul național bucurești,vina nu e a mea,voievodul tiganilor,volume de nora iuga
Duminică, 28 februarie 2016, de la ora 11.00, la Sala Atelier a Teatrului Național „I. L. Caragiale” din București, în cadrul programului Conferințele Teatrului Național, Nora Iuga prezintă conferinţa cu tema Domnul Beligan e de vină că am devenit poet. „Prima mea întâlnire cu scena a fost la trei ani,...