don juan teatrul de comedie premiera

Teatrul de Comedie din București prezintă vineri, 5 mai și sâmbătă, 6 mai 2017, la ora 19.30, la Sala Studio premiera oficială a spectacolului Don Juan, adaptare după Molière, regia: Andrei și Andreea Grosu, scenografia: Vladimir Turturică.

Distribuția din data de 5 mai 2017: Bogdan Cotleţ (Don Juan); Dragoș Huluba (Sganarel); Liviu Pintileasa (Gusman).

Distribuția din data de 6 mai 2017: Dan Rădulescu (Don Juan); Dragoș Huluba (Sganarel); Liviu Pintileasa (Gusman).

Don_Juan_Dragos Huluba si Dan Radulescu

Dragoș Huluba și Dan Rădulescu în spectacolul ”Don Juan”

Molière (1622–1673), cel mai mare comediograf al clasicismului francez și totodată unul dintre cei mai înzestrați regizori și actori ai vremii, s-a impus în dramaturgia universală prin cele 30 de comedii scrise pentru trupa sa de teatru. Amintim câteva titluri esențiale: Școala femeilor, Tartuffe, Mizantropul, Avarul și Bolnavul închipuit.

Celebrul Don Juan Tenorio a călătorit neîntrerupt din Spania secolului al XVII-lea, a trecut prin Italia ca mai apoi să poposească (nici de data asta definitiv) în Franța lui Molière. Prin definiție, Don Juan nu este un personaj statornic și dovadă stau sutele de romane, nuvele, piese de teatru, opere și operete în care apare de fiecare dată altfel.

Acum Don Juan revine într-o formă nebănuită pe scena Teatrului de Comedie, adus de tinerii regizori Andrei și Andreea Grosu, după aproape patruzeci de ani de la montarea lui Valeriu Moisescu din 1980. La fel de seducător, dar chiar mai neastâmpărat decât în trecut.

Comunicat al Teatrului de Comedie din București

logo-revista-teatrala-radioVezi: Arhiva Teatrul de Comedie din București

Arhiva rubricii Premieră

costintuchilaPREMIERĂandrei si andreea grosu,avarul,Bogdan Cotleţ,Bolnavul închipuit,dan rădulescu,don juan,Don Juan Tenorio,dragoș huluba,Liviu Pintileasa,mizantropul,moliere,premiera rtr,Școala femeilor,tartuffe,teatrul de comedie,valeriu moisescu
Teatrul de Comedie din București prezintă vineri, 5 mai și sâmbătă, 6 mai 2017, la ora 19.30, la Sala Studio premiera oficială a spectacolului Don Juan, adaptare după Molière, regia: Andrei și Andreea Grosu, scenografia: Vladimir Turturică. Distribuția din data de 5 mai 2017: Bogdan Cotleţ (Don Juan); Dragoș Huluba (Sganarel);...