premiera arcub don juan inferno

logo arcubDuminică, 18 octombrie 2015, la ora 20.00, la Sala ARCUB din București (str. Batiște nr. 14) va avea loc premiera oficială a spectacolului Don Juan Inferno, un poem-teatral coregrafic realizat după o idee originală de Maria Popa. Scenariul și regia sunt semnate Anda Tăbăcaru-Hogea, iar coordonarea artistică, scenografia, proiecțiile și light design-ul sunt realizate de arh. Cătălin I. Arbore. Distribuția: Claudiu Bleonț (Don Juan), Marian Horhota (Comandorul/Umbra lui Don Juan), Diana Bejan (Donna Elvira), Galea Bobeicu (Donna Ana), Simona Dabija (Celestina), Giorgiana Ursachi (Miranda). Producător: ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București.

Don Juan Inferno afis

O întâlnire cu toate fostele sau actualele iubiri: acesta poate fi coșmarul aventurierului. Don Juan Inferno vă invită într-o călătorie în care teatrul se completează superb cu dansul pentru a spune povestea infernului lui Don Juan.  

Don Juan a murit, însă călătoria acestui veșnic seducător continuă în lumea cealaltă. Însetat de exces, trăindu-și viața într-o totală libertate de expresie în care îmbină cu succes violența erotică cu tandrețea fermecătoare și umorul spontan cu cinismul demonic. Acest anti-erou care duce o viață duplicitară este același Don Juan pe care acest spectacol vi-l dezvăluie într-o altă ipostază – obosit de păcat, pe drumul spre infern, înconjurat de toate femeile pe care le-a iubit în viață. Asaltat de ispite, înspăimântat de Judecata de Apoi, Don Juan caută salvarea în starea de siguranță a iubirii constante a Elvirei, soția sa.

Don Juan Inferno

Don Juan Inferno este un spectacol seducător care se trăiește intens și nu poate fi povestit în cuvinte pentru că este o experiență lirică, în care energia de pe scenă are forța de a stârni senzații.

Don Juan Inferno poem teatral coregrafic

„Stăpânul meu, Don Juan, e cel mai mare ticălos pe care l-a răbdat pământul, un turbat, un diavol, un păgân spurcat, un eretic, care nu crede nici în paradis, nici în iad. Căsătoria pentru el e un fleac, o capcană cu care prinde femeile frumoase. Se însoară la nimereală, cu cine îi cade în plasă: văduvă sau fecioară, târgoveață sau țărancă, de e laie, de-i bălaie.” (Monologul lui Sganarelle din piesa Dom Juan de Molière).

Comunicat al ARCUB

logo revista teatrala radioArhiva rubricii Premieră

costintuchilaPREMIERĂAnda Tăbăcaru-Hogea,arcub,Cătălin I. Arbore,claudiu bleonț,dom juan moliere,don juan inferno,mitul lui duan,premiera rtr
Duminică, 18 octombrie 2015, la ora 20.00, la Sala ARCUB din București (str. Batiște nr. 14) va avea loc premiera oficială a spectacolului Don Juan Inferno, un poem-teatral coregrafic realizat după o idee originală de Maria Popa. Scenariul și regia sunt semnate Anda Tăbăcaru-Hogea, iar coordonarea artistică, scenografia, proiecțiile...