dorian-premiera-unteatru

În acest sfârșit de săptămână, Asociația Culturală Control N propune iubitorilor de dans și teatru un spectacol de dans conte pmporan – Dorian, o producție Control N, care surprinde ultimele 24 de ore din viața lui Dorian. Cu: George Albert Costea. Regia și coregrafia: Oana Răsuceanu. Video: Iulia Rugină, Dan Adrian Ionescu, Mizdan, Adrian Câmpean. Muzica: Mihai Dobre. Decor: Dan Adrian Ionescu. Producător: Ana Agopian. Durata: 60 min

Premiera spectacolului va avea loc duminică, 30 octombrie 2016, la ora 20.00, la teatrul UnTeatru din București, urmată de reprezentații în 31 octombrie, 1 și 2 noiembrie în același spațiu. Pasionații de dans contemporan și teatru din alte trei orașe îl vor putea întâlni pe Dorian. Spectacolul va fi itinerat în Timișoara, Craiova și Ploiești. În 5 și 6 noiembrie va fi prezentat la Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Timișoara, în 14 și 15 noiembrie la Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova, iar în 21 și 22 noiembrie la Teatrul „Toma Caragiu” din Ploiești.

dorian_afis

Închis între patru pereți, în locuința în care și-a petrecut ultimii ani din viață, Dorian își rememorează trecutul și își trăiește prezentul în proximitatea sfârșitului. Creat de Oana Răsuceanu, în jurul unui singur actor-dansator, George Albert Costea, combinând dansul cu proiecțiile multimedia, Dorian își propune să îi transpună pe spectatori într-o lume pe cât de reală, pe atât de poetică.

oana-rasuceanu

Oana Răsuceanu

„Mai departe de faptul că este un spectacol creat de o echipă interdisciplinară de artiști (super provocator!) și că pentru mine este o premieră de a face un one man show de dans (să văd cum oi supraviețui!), Dorian este omul prins ca într-o cursă de șoareci în propria viață, dar care are șansa să uite trecutul, să-l dea naibii de viitor și să nu aibă așteptări… și gata… poate fi fericit! (oare?) – actorul-dansator George Albert Costea.

dorian-george-albert-costea

George Albert Costea în spectacolul Dorian

După ce a semnat regia și scenariul pentru trei lungmetraje (Love Building, Alt Love Building și Breaking News – aflat în post-producție), Iulia Rugină povestește despre experiența lucrului pentru un spectacol de dans: „Dorian a însemnat pentru mine o ieșire din zona de confort pe care mi-a oferit-o uneori cinema-ul: cadrul A + cadrul B dau povestea C și emoția D. La Dorian povestea e emoție pură. Punctul A e și punctul D. A fost un altfel de drum, printre imagini, fără rândurile de caiet dictando pe care am învățat să scriu.”

Mihai Dobre, cel care semnează muzica originală a spectacolului, membru fondator și vocal „Șuie Paparude”, spune despre spectacol: „Pentru mine, povestea din Dorian e ca un vis în loop care se prăbușește peste mine din tavanul dormitorului meu!”.

Proiect cultural finanțat de Ministerul Culturii.
Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.
Asociația Culturală Control N mulțumește Make a Point și partenerilor media: Zile și Nopți, Cinemap, Sunete, Cinemagia, Film Reporter, Cinefan, Liternet, Blogul Lu’ Otravă, Bazavan.ro, Ziarul Metropolis, AaRC.ro – All about Romanian Cinema, Filme Cărți.

logo-revista-teatrala-radioVezi și: George Albert Costea: „Un gen inedit deocamdată pentru Craiova”, interviu realizat de Mariana Ciolan

Arhiva rubricii Premieră

costintuchilaPREMIERĂAsociația Culturală Control N,dorian,george albert costea,iulia rugina,oana rasuceanu,premiera rtr,unteatru
În acest sfârșit de săptămână, Asociația Culturală Control N propune iubitorilor de dans și teatru un spectacol de dans conte pmporan – Dorian, o producție Control N, care surprinde ultimele 24 de ore din viața lui Dorian. Cu: George Albert Costea. Regia și coregrafia: Oana Răsuceanu. Video: Iulia Rugină, Dan Adrian Ionescu,...