Doua-povesti-de-amor- cehov arcub cronica de loredana goaga

Două povești de amor este un spectacol compus din două piese scurte scrise de A. P. Cehov, Ursul și Cerere în căsătorie.

Montarea acestor două piese într-un singur spectacol este realizată de Mircea Cornișteanu, într-o manieră vioaie a jocului pe scenă în care sunt puși în valoare actorii și mai ales umorul substanțial al marelui autor rus. Totul se petrece în-un cadru simplu, cu un decor minim, realist, realizat de Bogdan Spătaru.

ursul cerere in casatorie cehov silviu biris cerasela iosifescu

Ambele piese propun un razboi între sexe, camuflat de fapt într-o pasională dorință de iubire. Ciocnirile de orgolii, de încăpățânări vin ca un preludiu în poveștile de dragoste, aplanate sau ajutate în desfășurarea lor de un personaj exterior sau o situație. Desigur, finalul este fericit, păstrând nota comică.

doua povesti de amor mircea cornisteanu cehov sala arcub

Actorii Cerasela Iosifescu, Silviu Biriș și Ion Arcudeanu ne expun aceste povești de amor cu frenezia jocului pe care îl au pe scenă. Libertatea ce și-o asumă pe scenă, cu exagerarea unor defecte sau afecte, are un rost calculat în imaginea de ansamblu a spectacolului. Toate aceste lucruri vin să sporească latura comică, în care mecanismele ce o creează nu sunt neapărat pretențioase, ci sunt lăsate a se citi cu ușurință de către spectatori.

ion arcudeanu cehov

De remarcat rămâne în acest spectacol registrul comic pe care regizorul îl surprinde în chei diferite de la o poveste la alta, și prestația actorilor care nuanțează clar și delimitat personajele pe care le întruchipează, câștigând astfel publicul.

Mai departe, rămâne de văzut la sala ArCub!

Loredana Goagă

Cronici și interviuri de Loredana Goagă: Vițelul de aur

„Metamorfoza” teatrului radiofonic

Un spectacol la care râzi inteligent

Misiune îndeplinită

Oamenii-gărgărițe

Teatru cu literă mare, de la capăt

Săptămâna de teatru de la Buzău e tânără – și „Omul-pernă” la fel!

Bani şi iubire în „Marfă vie”

 C’est fini la comédie!

Teatrul bate Filmul!

Spect-actor fără repetiție!

Săptămâna Teatrului Tânăr cu păpuși

Vlad Trifaş: „Oamenii care plâng după un spectacol sunt un fel de medicament de inimă”

Constantin Enache: „«Tempi» este un spectacol despre timpul interior”

Bianca Mateescu: „Poveștile, o poartă către lume”

costintuchilaCRONICA DE TEATRUarcub,bogdan spătaru,cehov,cerere in casatorie,loedana goaga cronici de teatru,mircea corn isteanu,povesti de amor cu umor,spectacole cehov în bucurești,ursul
Două povești de amor este un spectacol compus din două piese scurte scrise de A. P. Cehov, Ursul și Cerere în căsătorie. Montarea acestor două piese într-un singur spectacol este realizată de Mircea Cornișteanu, într-o manieră vioaie a jocului pe scenă în care sunt puși în valoare actorii și mai...