premiere teatrul german de stat

Teatrul German de Stat din Timișoara prezintă în luna martie două noi producții:

Hotel PM, un spectacol de Andrea Gavriliu, va avea premiera în sala Teatrului German sâmbătă, 7 martie 2015, ora 19.30.

Spectacolul de teatru-dans Hotel PM este conceput de coregrafa, dansatoarea și actrița Andrea Gavriliu. Acesteia i se alătură o echipă amplă de artiști: scenografia este semnată de Andreea Săndulescu, muzica este compusă de Mihai Dobre, cu participarea lui Alex Pop, iar proiecțiile video sunt creația lui Daniel Păun. Olga Török, Konstantin Keidel, Isolde Cobeț, Daniela Török, Radu Vulpe și Horia Săvescu sunt cei șase performeri ai acestei producții.

hotel_pm teatrul german de stat timisoara

Următoarea reprezentație este programată miercuri, 18 martie 2015, ora 19,30.

Hotel PM aduce pe scenă întâmplările absurde si neașteptate ce au loc într-o cameră de hotel. Musafirii hotelului descoperă spațiul prin dans, explorând decorul cu toate elementele lui, camera de hotel devenind astfel un spațiu simbolic în care trăirile umane sunt caricaturizate. Spectacolul reunește diferite mijloace artistice, precum dansul, muzica electronică, scenografia și proiecțiile video, creând astfel un proiect complex, ce are ca scop deconstrucția unor stereotipuri.

Imagine din spectacolul Hotel PM

Imagine din spectacolul Hotel PM

Andrea Gavriliu este absolventă a Facultății de Teatru și Televiziune din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, precum și a masteratului de coregrafie din cadrul UNATC. Pentru spectacolul său Zic Zac a primit Premiul special UNITER pentru teatru-dans în anul 2014.

Mai ușor cu bunicuța!, comedie de Lev Kazarnovskis, în regia Simonei Vintilă, va vedea luminile rampei întâia dată duminică, 15 martie 2015, ora 19.30, în Sala Studio a Teatrului Maghiar de Stat „Csiky Gergely“ Timișoara, în cadrul programului „Rândul întâi“ pentru promovarea tinerilor creatori.

Regia spectacolului Mai ușor cu bunicuța! îi aparține Simonei Vintilă, scenografia lui Fehérvári Zsolt, muzica lui Dan Simion, iar dramaturgia Andreei Reisz. Light-design-ul este semnat de Nosz Botond, iar proiecțiile video de Petru Cojocaru. Din distribuție fac parte Alex Popa, Silvia Török, Richard Hladik și Oana Vidoni.

Următoarea reprezentație: duminică, 29 martie 2015, ora 19.30.

afis mai usor cu bunicuta

Spectacolul evocă povestea lui Vladimir și a Elenei care au putut emigra în Germania datorită bunicii de origine germană, care însă moare chiar înaintea călătoriei. Pentru a nu pierde dreptul de ședere, cei doi iau cu ei o păpușă într-un scaun cu rotile și susțin că ar fi bunica paralizată. Planul pare să funcționeze până când curioasa vecină Uliana insistă să o pună pe picioare pe bunica paralizată. Cei doi trebuie să găsească o soluție pentru ca înșelăciunea să nu iasă la iveală.

Scriitorul leton Lev Kazarnovskis s-a născut la Riga în 1948, devenind cunoscut datorită povestirilor sale umoristice. În 1991 a fondat în Riga Teatrul pentru copii „Oameni din geamantane”, care a devenit faimos în țările baltice, dar și în Rusia și Franța. Din 2001 trăiește în Germania, scriind în principal cărți și piese de teatru pentru copii.

Simona Vintilă a absolvit în 2010 studiile de master în regie la Universitatea de Artă Teatrală din Târgu-Mureş. A debutat pe scena TGST ca actriță în 1999, unde a semnat şi regia spectacolelor Sunetul muzicii, Grăsani în fustă, Frumoasa şi Bestia, Albă ca Zăpada şi cei şapte pitici, Hänsel şi Gretel și Fetița cu chibrituri.

Spectacolele beneficiază de traducere în limba română.

sigla teatrul german de stat timisoaraBiletele pot fi achiziționate într-unul din următoarele moduri: la casieria Teatrului German (str. Alba Iulia nr. 2), orar: marţi–vineri, 10–15 şi 17–19; sâmbătă, 10–15, precum şi cu o oră înainte de începerea spectacolelor; online pe paginile teatrulgerman.ro şi biletmaster.ro. Interfața online oferă și posibilitatea cumpărării și tipăririi biletelor la calculatorul personal.

Andreea Andrei

Referent de presă

logo revista teatrala radioVezi: arhiva Teatrul German de Stat din Timișoara 

Arhiva Festivalului European de Teatru „Eurothalia” 2013

Arhiva Festivalului European de Teatru „Eurothalia” 2014

Retrospectivă 2104: „Cabaret” de Joe Masteroff la Teatrul German de Stat din Timişoara

costintuchilaPREMIEREandrea gavriliu,frumoasa si bestia,hotel pm,logo revista teatrala radioVezi: arhiva Teatrul German de Stat din Timișoara Arhiva Festivalului European de Teatru „Eurothalia” 2013 Arhiva Festivalului European de Teatru „Eurothalia” 2014 Retrospec,mai usor cu bunicuța,Mihai Dobre,simona vintila,teatrul german de stat timișoara
Teatrul German de Stat din Timișoara prezintă în luna martie două noi producții: • Hotel PM, un spectacol de Andrea Gavriliu, va avea premiera în sala Teatrului German sâmbătă, 7 martie 2015, ora 19.30. Spectacolul de teatru-dans Hotel PM este conceput de coregrafa, dansatoarea și actrița Andrea Gavriliu. Acesteia i...