tgst in fnt 2016

Două spectacole ale Teatrului German de Stat din Timișoara (TGST) din stagiunea 2015–2016 au fost incluse în selecția oficială a Festivalului Național de Teatru (FNT) 2016, care va avea loc între 21 și 30 octombrie 2016 la București. Selecția oficială a fost anunțată de către criticul Marina Constantinescu, directorul artistic al FNT, luni, 4 iulie 2016, într-o conferința de presă transmisă în direct de la sediul Uniunii Teatrale din România.

Astfel, montările Fuchsiada după Urmuz, o instalație teatrală imaginată de Helmut Stürmer, asistat de Silviu Purcărete și Micul prinț după Antoine de Saint-Exupéry, în regia lui Peter Kerek fac parte din selecția oficială a FNT.

Festivalul Național de Teatru, aflat în 2016 la cea de-a 26-a ediție, reprezintă cea mai reprezentativă manifestare de gen care reflectă creația teatrală națională.

Fuchsiada Sursa foto TGST

Fuchsiada 

Scenograful Helmut Stürmer, asistat de regizorul Silviu Purcărete, aduce cu această punere în scenă a Fuchsiadei un omagiu scriitorului Urmuz și epocii sale, atât de importante pentru arta și literatura contemporană. Muzica spectacolului este compusă de Vasile Șirli, decorul este conceput de Helmut Stürmer, iar costumele de Corina Grămoșteanu și Helmut Stürmer. Proiecțiile video sunt creația scenografului Andu Dumitrescu, iar măștile sunt realizate de Ilona Varga-Járó. Coregrafia este semnată de Florin Fieroiu. În numeroasa distribuție se regăsesc aproape toți actorii Teatrului German, precum și actori invitați, dintre care patru actrițe ale Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” din Timișoara. 

Micul prinț Sursa foto TGST

Micul prinț. Sursa foto: TGST

Regia spectacolului Micul prinț este semnată de Peter Kerek, iar scenografia de Iuliana Vîlsan. Muzica este creația compozitorului Vivi Stoleriu, iar dramaturgia îi aparține Patriciei Pandek. Din distribuție fac parte toți actorii TGST. Regizorul Peter Kerek dă viață acestei povești într-o montare plină de fantezie și imagini emoţionante, aproape fără cuvinte, acest lucru nealterând deloc caracterul profund poetic al întâmplărilor evocate. Un spectacol pentru copii și totodată pentru oamenii mari care nu au uitat ce înseamnă să fii copil. 

Andreea Andrei

Secretar PR al Teatrului German de Stat din Timișoara

logo revista teatrala radioVezi: arhiva Teatrul German de Stat din Timișoara 

FNT 2016

costintuchilaFNT 2016fnt 2016,fuchsiada,helmut sturmer,micul prinț,peter kerek,teatrul german de stat din timisoara
Două spectacole ale Teatrului German de Stat din Timișoara (TGST) din stagiunea 2015–2016 au fost incluse în selecția oficială a Festivalului Național de Teatru (FNT) 2016, care va avea loc între 21 și 30 octombrie 2016 la București. Selecția oficială a fost anunțată de către criticul Marina Constantinescu, directorul...