interviu cu dragos buhagiar raluca radulescu palaria florentina

Pălăria florentină de Eugène Labiche, un spectacol de Silviu Purcărete, cu muzică de Vasile Șirli, scenografia: Dragoș Buhagiar, montat la Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri” din Iaşi (premiera a avut loc în 16 februarie 2013), va putea fi văzut în cadrul ediției a 23-a a Festivalului Național de Teatru.

palaria florentina scenografie dragos buhagiar la spectacol silviu purcarete

Fotografii de Constantin Dimitriu

„În vodevil nu s-a imaginat ceva mai ales, de o fantezie mai nebună şi de un râs mai sănătos şi mai cinstit. Farsa va rămâne nemuritoare”, scria Zola despre această „incomparabilă epopee a burlescului”. Pe scurt, tânărul parizian Fadinard își face plimbarea de dimineaţă în afara oraşului, dar calul său mănâncă pălăria de pai a doamnei Beauperthuis, care se află în compania focosului ofiţer Émile Tavernis. Problema este că ea e căsătorită, iar pălăria reprezintă un cadou preţios din partea soţului. Prin urmare, trebuie înlocuită rapid, lucru deloc simplu. Silviu Purcărete gândeşte spectacolul „într-o suprapunere de registre” ce conferă modernitate unui text clasic, dezvăluie convenţia în rama teatrului în teatru şi construieşte o dinamică specială a jocului, a traiectoriilor personajelor, a poveştii în sine.

dragos_buhagiar

Dragoș Buhagiar

Interviu cu Dragoş Buhagiar, scenograful spectacolului, realizat de Raluca Rădulescu la premieră.

sigla fnt pe alb micSpectacolul Pălăria florentină este programat luni, 28 octombrie, la ora 21.00 și marți, 29 octombrie 2013, la ora 18.30, la Opera Națională București.

Detalii și distribuția spectacolului Pălăria florentină

Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Iași

 

 

 

costintuchilaINTERVIUdragoș buhagiar,emile zola,epoca vodevilului,eugene labiche,fadinard,farsă,pălăria florentină teatrul national iasi,pălării florentine,raluca rădulescu interviu cu dragoș buhagiar,silviu purcărete,spirit vodevilesc,sunet și teatru,vodevil,zola despre vodevil
Pălăria florentină de Eugène Labiche, un spectacol de Silviu Purcărete, cu muzică de Vasile Șirli, scenografia: Dragoș Buhagiar, montat la Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri” din Iaşi (premiera a avut loc în 16 februarie 2013), va putea fi văzut în cadrul ediției a 23-a a Festivalului Național de Teatru. Fotografii de...