premiera 9g la tnb dragoste si informatie

Dragoste și informație, după Caryl Churchill, un nou spectacol în cadrul Programului 9G la TNB, va avea primele reprezentații la Sala Mică a Naționalului bucureștean în zilele de 16 mai și 3 iunie 2017, de la ora 20.00. Traducerea și regia artistică: Irina Crăiță-Mândră. Distribuție: Voicu Aaniței, Alex Călin, Nicholas Catianis, Cristina Drăghici, Dana Marineci, Lavinia Pele. Scenografie: Cezarina Iulia Popescu. Coregrafie și mișcare scenică: Ștefan Lupu. Muzică originală și sound design: Alexandru Suciu. Video Design: Iustin Surpanelu, Mihai Apostu, Dimitris Palade. Light Design: Cristian Ciopată.

Dragoste si informatie. 2

Textul ales de regizoarea Irina Crăiță-Mândră reprezintă o premieră absolută pe scena din România, spectacolul aducând în prim plan una dintre cele mai inovatoare voci din dramaturgia britanică, Caryl Churchill.

Spectacolul construiește – asemenea unui puzzle – imaginea lumii angoasante și nesigure în care trăim. “Peisajul” social în aparență extrem de captivant chestionează de fapt două aspecte esențiale care definesc natura umană: nevoia de a cunoaște și nevoia de a iubi. Atacul informatic la care suntem supuși în mod sistematic are repercusiuni iremediabile asupra memoriei, simțurilor și relațiilor umane. Viteza comunicării devine astfel mult mai importantă atunci când vorbim despre capacitatea de conectare a oamenilor.

Dragoste si informatie 9g la tnb

Dragoste și informaţie ia pulsul unei lumi aflate într-un schimb continuu de informații și, mai ales, imortalizează modificările pe care aceste lucruri le manifestă asupra omului. Situațiile sunt fragmentate ca însăși viața pe care o trăim, iar relațiile sunt împinse la limita absurdului. Spectacolul este o instalație teatrală care combină spectaculos teatrul cu elemente de artă performativă, dans și video art.

Dragoste și informație imaginează o lume năucitoare care nu își potolește niciodată foamea de a ști cât mai multe lucruri, dar care pierde din vedere esențialul. Trebuie să învățăm să fim stăpânii acestei tehnologii ce ne invadează din toate direcțiile, nu sclavii ei.

logo revista teatrala radioVezi: arhiva 9G la TNB

Arhiva Teatrul Național din București

Arhiva rubricii Premieră

costintuchilaPREMIERĂ9G la tnb,alex calin,Caryl Churchill,Cristina Drăghici,dana marineci,Dragoste și informație,Irina Crăiță-Mândră,Lavinia Pele,nicholas catianis,puzzle,Voicu Aaniței
Dragoste și informație, după Caryl Churchill, un nou spectacol în cadrul Programului 9G la TNB, va avea primele reprezentații la Sala Mică a Naționalului bucureștean în zilele de 16 mai și 3 iunie 2017, de la ora 20.00. Traducerea și regia artistică: Irina Crăiță-Mândră. Distribuție: Voicu Aaniței, Alex Călin, Nicholas...