insula mihal sebastian vladimir gaitan

Luni, 6 februarie 2017, la ora 21.10 și, în reluare, luni, 13 februarie 2017, ora 01.10, Casa de Producție a TVR a programat spectacolul Insula de Mihail Sebastian.

Piesa (terminată de Mircea Ștefănescu, care a scris ultimul act) a avut premiera absolută în urmă cu 70 de ani, în 17 septembrie 1947, la Teatrul Municipal, în regia lui Mircea Șeptilici. Spectacolul TV este regizat de Dinu Cernescu. În distribuție: Irina Movilă, Cristi Iacob, Vladimir Găitan, Teodor Danetti, Dorina Lazăr, Cesonia Postelnicu. Adaptarea: Dinu Cernescu și Marga Niță. Director de producție: Eugen Martin. Scenografia: Gheorghe Constantin. Director imagine: Mircea Gheorghiu. Ilustrația muzicală: Lidia Danciu. Costume: Elena Timonu. Regia de montaj: Marga Niță. Redactor: Ioana Prodan.

Irina Movilă și Vladimir Găitan în Insula

Irina Movilă și Vladimir Găitan în Insula

Casa de Producție a TVR îi urează La mulți ani! actorului Vladimir Găitan (născut 2 februarie 1947).

”Pe insula lui Mihail Sebastian, un loc scos din orice context geografic și istoric, sugerând, însă, o ipotetică Americă de Sud, trei oameni care nu au absolut nimic în comun, forțați de un război civil izbucnit brusc, sunt nevoiți să își reevalueze radical valorile, concepțiile și, cu siguranță, prioritățile de viață. Blocați într-un loc complet străin, flămânzi și sub permanenta amenințare a morții, cei trei – Nadia, o tânără pictoriță, Bob – sportiv celebru și bancherul Manuel – învață lecțiile renunțării și ale prieteniei, lecția speranței în cea mai profundă deznădejde și lecția despre splendoarea vieții, dincolo de durerea pe care sistemul, politica, războaiele – oamenii – o pot provoca oamenilor.” – Sursa: Teatrul Național din Timișoara.

Vladimiir Găitan

Vladimir Găitan

Teatrul Național de Televiziune este un proiect al Casei de Producție a TVR, difuzat pe canalele TVR și online pe www.tvrplus.ro. Producător coordonator: Demeter András István.

Comunicat al Casei de Producție a TVR

logo-revista-teatrala-radioVezi și: Arhiva rubricii Teatru TV 

Arhiva rubricii Cronica de teatru tv de Ani Bradea 

costintuchilaTEATRU TVcasa de productie tvr,dinu cernescu,insula mihail sebstian,Irina Movilă,mircea șeptilici,mircea stefănescu,teatru tv,vladimir găitan
Luni, 6 februarie 2017, la ora 21.10 și, în reluare, luni, 13 februarie 2017, ora 01.10, Casa de Producție a TVR a programat spectacolul Insula de Mihail Sebastian. Piesa (terminată de Mircea Ștefănescu, care a scris ultimul act) a avut premiera absolută în urmă cu 70 de ani, în 17...