dumitru furdui jurnalul unui nebun tvr

Cu ocazia aniversării a 60 de ani de teatru tv, Casa de Producție a TVR continuă să vă prezinte spectacole din arhiva de aur, produse în acest răstimp. Este vorba despre montări realizate de către cei care au făcut pionierat în lumea teatrului tv: regizori, actori, operatori, scenografi. Perioada anilor 60-80 înseamnă o lume care a construit ceea ce avem și astăzi pe pelicula și considerăm a fi o reală comoară.

Dumitru Furdui în ”Jurnalul unui nebun”

Dumitru Furdui în ”Jurnalul unui nebun”

Casa de Producţie a TVR vă propune luni, 10 iulie 2017, spectacolul ”Jurnalul unui nebun” de N. V. Gogol, un spectacol produs de TVR în anul 1968, și difuzat in memoriam Mircea Marosin, unul dintre pionierii Teatrului Național de Televiziune. Dramatizarea, scenografia şi regia îi aparţin lui Mircea Marosin. Interpretează: Dumitru Furdui.

Program de difuzare:

TVR 2: luni, 10 iulie 2017, ora 21.10
TVR Moldova: sâmbătă, 15 iulie 2017, ora 16.00
TVR 3: duminică, 16 iulie 2017, ora 20.00

”Proza lui Gogol este, cel puțin, cvadridimensională. El poate fi comparat cu contemporanul sau, matematicianul Lobacevski, care a aruncat în aer lumea euclidiană…” – Vladimir Nabokov.

D Furdui Sursa Foto TVR

Sursa Foto: TVR

Mircea Marosin (1921–2007) a fost pictor, scenograf şi poet. Născut în 1921 la Bucureşti, s-a stabilit în 1969 la Londra unde a lucrat o perioadă la BBC World Service.

A predat în mai multe universităţi printre care Sadler’s Wells Theatre Scool, Central St. Martins şi la University of Tel Aviv. Ca scenograf, s-a afirmat în producţii precum ”Hamlet” de W. Shakespeare în regia lui Celestino Coronado, ”Duhul pământului” de Lucian Blaga în regia lui Theodor Vasluianu, ”Fedra” de Jean Racine în regia lui Ion Olteanu.

Teatrul Național de Televiziune este un proiect al Casei de Producție a TVR, difuzat pe canalele TVR și online pe www.tvrplus.roProducător coordonator: Demeter András István.

Comunicat al Casei de Producție a TVR

logo-revista-teatrala-radioVezi și: Arhiva rubricii Teatru TV 

Arhiva rubricii Cronica de teatru tv de Ani Bradea

costintuchilaTEATRU TVcasa de producție a tvr,Dumitru Furdui,Fedra de Jean Racine,gogol,hamlet,hamlet la tvr,Jurnalul unui nebun de N. V. Gogol,Mircea Marosin,teatrul national de televiziune,Vladimir Nabokov
Cu ocazia aniversării a 60 de ani de teatru tv, Casa de Producție a TVR continuă să vă prezinte spectacole din arhiva de aur, produse în acest răstimp. Este vorba despre montări realizate de către cei care au făcut pionierat în lumea teatrului tv: regizori, actori, operatori, scenografi. Perioada...