ion baiesu teatrul din arad dusi cu presu

Vineri seara vom fi părtaşi, pentru prima dată, la un Dush(i) cu preshu’, adică, la premiera unui spectacol de o factură mult aşteptată la Arad – o comedie muzicală în care actorii teatrului arădean vor interpreta, vor dansa şi vor cânta live. Dush(i) cu preshu’ este o adaptare după piesa Preşul, de Ion Băieşu, regizorul fiind Nicolae Mihai Brânzeu, iar compozitorul muzicii originale este Cári Tibor – câştigătorul Premiului UNITER pentru cea mai bună muzică de teatru, în 2013. Celor doi li s-au alăturat coregrafa Maura Cosma, scenograful Onisim Colta, cel care a realizat decorul spectacolului, şi Indre Colta – costumele.

afis dusi cu presu arad premiera

Dush(i) cu preshu’ „este o încercare reuşită de a pune în valoare potenţialul unor artişti arădeni deosebit de talentaţi. O provocare inedită pentru o echipă, un moment de bucurie, căci suntem aici şi acum, că dansăm, cântăm şi dăruim celor din jur… iar dacă lucrezi cu plăcere cam 70 la sută din spectacol este ridicat, restul fiind un inefabil farmec şi o splendidă magie”, aşa caracterizează noul spectacol însuşi regizorul, Nicolae Mihai Brânzeu.

luna plina de teatru arad teatrul ioan slavici

Premiera va avea loc vineri, 24 ianuarie 2014, de la ora 19.00, iar cea de a doua reprezentaţie este programată duminică, 26 ianuarie 2014, tot de la ora 19.00, în Sala mare a Teatrului Clasic „Ioan Slavici” din Arad. Dar, cine sunt Filofteia, Pamfil, Avocata, Gicu, Gica şi toţi ceilalţi? Iată-i: Pamfil (preşedintele de bloc) – Călin Stanciu; Filofteia (femeie de serviciu) – Zoltan Lovas; Avocata – Angela Petrean Varjasi; Fotografa – Roxana Sabău; Italianul şi Gicu (salariat în asigurări) – Marian Parfeni; Getuţa (soţia lui Gigel) – Carmen Butariu; Gica (fără profesie) – Oltea Blaga; Ana (studentă, fiica Filofteii) – Cecilia Donat; George – Ştefan Statnic; Gigel (locatar) – Robert Pavicsitis; Poştaşul – Silvia Demian. 

Interviu cu Nicolae Mihai Brânzeu, realizat de Raluca Rădulescu

costintuchilaPREMIERĂdush(i) cu presu,interviu de raluca radulescu,ion baiesu,preșul de ion baiesu,teatrul din arad premieră
Vineri seara vom fi părtaşi, pentru prima dată, la un Dush(i) cu preshu’, adică, la premiera unui spectacol de o factură mult aşteptată la Arad – o comedie muzicală în care actorii teatrului arădean vor interpreta, vor dansa şi vor cânta live. Dush(i) cu preshu’ este o adaptare după...