festival eugen ionescu

Motto: „….în Acest mileniu plin de absurZi… noi suntem cei dintâi!”

Ca în fiecare an, în luna noiembrie, studenţii îl omagiază pe Eugène Ionesco prin spectacole montate în maniera absurdă, spectacole reunite sub genericul Festival Naţional Studenţesc de Teatru al Absurdului „Eugène Ionesco”(ediția a XX-a).

În perioada 21–23 noiembrie 2014, la Casa de Cultură a Studenţilor din Bucureşti veţi avea ocazia să vizionaţi spectacole puse în scenă de trupe din Alba Iulia, Craiova, Iaşi, Petroșani, Timişoara şi Bucureşti.

afis festival eugene  ionesco 2014

Prin iniţierea şi continuitatea acestui festival, Casa de Cultură a Studenţilor din Bucureşti permite participanţilor să se cunoască, să îşi cunoască munca, să schimbe idei, să demonstreze că mişcarea de amatori nu înseamnă amatorism.

Dacă la ediția de anul trecut, realizam un experiment-eveniment, prin spectacolul Jocul de-a măcelul de Eugène Ionesco, care a fost prezentat atât în festivalul nostru cât şi pe scena Colegiului Naţional „Sfântul Sava” din București, cu participarea extraordinară a actorilor Adela Mărculescu şi Damian Crăşmaru în cadrul evenimentelor Zilele Eugen Ionescu, anul acesta noutatea o va constitui implicarea publicului într-un dialog cultural în dorinţa de a facilita acestuia contactul cu esenţa operei semnate Eugene Ionesco.

ionesco festival studenti

Program festival vineri, 21 noiembrie 2014 

Program festival  sâmbătă, 22 noiembrie 2014

Anul acesta, în perioada 24–29 noiembrie 2014, Societatea Culturală „Eugen Ionescu” din Slatina va continua seria evenimentelor pe care le propune anual pentru a omagia data naşterii dramaturgului Eugène Ionesco, realizând cea de a XXIV-a ediţie a manifestărilor intitulate Zilele Eugen Ionescu la Colegiul Naţional „Sfântul Sava” din Bucureşti, locul în care Eugen Ionescu a fost elev şi, apoi, profesor.

Program Zilele Eugen Ionescu

Accesul la ambele manifestări este liber.

eugen ionescu festival revsta teatrala radio

Eugène Ionesco

Prezenţa dumneavoastră va deveni un argument incontestabil al ataşamentului faţă de valorile spiritualităţii româneşti devenite universale, confirmând eforturile prin care Societatea Culturală „Eugen Ionescu” din Slatina alături de Casa de Cultură a Studenţilor din Bucureşti susţine necesitatea unei activităţi culturale de excelenţă dedicată, cu precădere, tinerei generaţii.

De ce Eugène Ionesco?

„Eugène Ionesco şi-a păstrat tinereţea, curiozitatea de a descoperi iar, ceea ce este cel mai important în dramaturgia lui este că nu a dărâmat tradiţii culturale ci, însuşindu-şi marea experienţă a omului în trecerea lui prin această efemeră existenţă, a adăugat încă o cărămidă la uriaşa construcţie pentru care a fost creat omul.” (Cătălin Naum – regizor, TS Podul).

eugene ionesco

Şi, în general, de ce?

„…Avem nevoie urgentă de privirea pătrunzătoare (şi necruţătoare) a celui care a înţeles că a avea pertinenţa şi curajul de a spune «NU» înseamnă a-ţi asuma libertatea de gândire, simţire şi trăire…” (Mihai Lungeanu – regizor, preşedinte al Societăţii Culturale „Eugen Ionescu” din Slatina).

www.ccs.ro

https://www.facebook.com/pages/Casa-de-Cultura-a-Studentilor-Bucuresti/

logo revista teatrala radioVezi: Ion lucian despre Eugen Ionescu, fragment din emisiunea „Eugen Ionescu – ieri și azi ” de Manase Radnev și Pușa Roth, 2004

costintuchilaFESTIVALURIcatalin naum,de ce ionesco,festival eugene ionesco,mihai lungeanu,slatina eugen ionescu,societatea culturala eugen ionescu slatina,teatrul podul
Motto: „....în Acest mileniu plin de absurZi... noi suntem cei dintâi!” Ca în fiecare an, în luna noiembrie, studenţii îl omagiază pe Eugène Ionesco prin spectacole montate în maniera absurdă, spectacole reunite sub genericul Festival Naţional Studenţesc de Teatru al Absurdului „Eugène Ionesco”(ediția a XX-a). În perioada 21–23 noiembrie 2014, la Casa de...