radio-fiction-desk-teatru-radiofonic-proiect-licee-bucurestene11-1

Marţi, 4 aprilie 2017, începând cu ora 13.00, la Colegiul Naţional ”Ion Neculce” din București, se va lansa a treia ediţie a proiectului „Radio Fiction Desk”: primul work-shop din cadrul acestuia, avându-l ca invitat special pe îndrăgitul actor şi profesor Florin Zamfirescu.  La acestă întâlnire participă trupa de elevi-actori coordonaţi de actorul Radu Stoian şi echipa de realizatori a proiectului.

Primul spectacol radiofonic ce va intra în concurs va fi realizat după piesa de teatru Bacul nu-i sfârşitul lumii de Filip Columbeanu.

AFIS_Radio Fiction Desk 2017 - Neculce

Radio Fiction Desk 2017 este un proiect concurs, realizat de Radio România prin Centrul Cultural Media – Teatrul Naţional Radiofonic, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti. Proiectul îşi propune colaborarea cu trupe de actori formate din elevi ai liceelor bucureştene, pentru a realiza spectacole de teatru radiofonic. 

Pe parcursul anului 2017, Radio Fiction Desk va continua cu încă trei trupe de elevi-actori, cele de la Colegiul Naţional ”Gheorghe Şincai”,Şcoala Centrală” şi Colegiul Naţional ”Cantemir Vodă”. din București În toate aceste unităţi de învăţământ se vor derula workshop-uri, la care elevii actori vor fi îndrumaţi şi pregătiţi de către specialiştii Redacţiei Teatru, alături de care vor participa şi personalităţi ale scenei teatrale din România – colaboratori constanţi ai Teatrului Naţional Radiofonic. 

Ca şi în primele două ediţii, la finalul fiecăruia dintre cele patru stagii de pregătire, elevii vor înregistra piesele de teatru, care apoi vor fi postate pe site-ul tnr.srr.ro, pagina radiofictiondesk.srr.ro, în succesiunea realizării lor. Astfel, piesele de teatru radiofonic vor putea fi ascultate şi notate de către toţi utilizatorii, iubitori ai teatrului radiofonic. Ca şi la ediţiile precedente, în luna decembrie se va  desfăşura Gala de premiere.

Noutatea acestei ediţii constă în aceea că, începând cu 2017, Primăria Capitalei este partener instituţional al proiectului ”Radio Fiction Desk”. 

https://www.facebook.com/RadioFictionDesk

Comunicat al Teatrului Național Radiofonic

logo revista teatrala radioVezi: Arhiva Teatrul Național Radiofonic

costintuchilaTEATRUL NAȚIONAL RADIOFONICflorin zamfirescu,Radio Fiction Desk
Marţi, 4 aprilie 2017, începând cu ora 13.00, la Colegiul Naţional ”Ion Neculce” din București, se va lansa a treia ediţie a proiectului „Radio Fiction Desk”: primul work-shop din cadrul acestuia, avându-l ca invitat special pe îndrăgitul actor şi profesor Florin Zamfirescu.  La acestă întâlnire participă trupa de elevi-actori coordonaţi de...