ovidiu tomis teatru radiofonic

Teatrul Naţional Radiofonic – Radio România, în parteneriat cu Teatrul Metropolis din Bucureşti, organizează luni, 13 noiembrie 2017, de la ora 11.00, în Cafeneaua radiofonică de la Teatrul Metropolis (str. Mihai Eminescu nr. 89) audiţia cu public, în avanpremieră, a spectacolului: ”Ovidiu – Exilatul de la Pontul Euxin” – o biografie poetică dedicată împlinirii a 2000 de ani de la moartea poetului Publius Ovidius Naso. Scenariul – după ”Tristele” şi ”Ponticele”: Emil Boroghină. Traducere de Teodor Naum. În rolul lui Ovidiu – Emil Boroghină. Dă glas unor gânduri din zilele noastre Ilinca Tomoroveanu. Scenariul radiofonic şi regia artistică: Gavriil Pinte. Spectacolul se va difuza în premieră, marţi, 21 noiembrie 2017, de la ora 19.00, la Radio România Cultural, în cadrul proiectului ”Biografii, memorii”.

Afis Ovidiu

În 2017 se împlinesc 2000 de ani de la moartea ”poetului iubirilor gingaşe”, exilat la Pontul Euxin. Pe malul Mării Negre, Ovidiu – considerat primul nostru poet – avea să-și scrie ultimele opere, ”Tristele” şi ”Ponticele”. Tot aici avea să moară. Reputatul om de teatru Emil Boroghină a realizat un recital, scenariul său fiind alcătuit exclusiv din poeme cuprinse în aceste ultime opere; poeme-epistole expediate de poet la Roma, unor prieteni și soției sale. Regizorul Gavriil Pinte a conceput un spectacol radiofonic, pornind de la scenariul alcătuit de Emil Boroghină, adaptându-l şi completându-l cu informații despre Ovidiu, despre exilul său, despre contextul istoric și geografic. Personalitatea, fantezia creatoare, umorul fin, perfecțiunea formală a stilului poetului, sunt conturate prin rostirea strălucită a lui Emil Boroghină, susținută de universul sonor gândit de regizorul Gavriil Pinte, împreună cu echipa de creație, într-un spectacol tulburător.

Asistenţa tehnică: Mariana Epure de la Radio România Oltenia Craiova. Regia de studio: Milica Creiniceanu. Regia muzicală: Patricia Prundea. Regia tehnică: ing. Mirela Georgescu. Redactor şi coordonator al proiectului Biografii, memorii: Magda Duţu.

Ne auzim la Metropolis!

Comunicat al Teatrului Național Radiofonic

logo-revista-teatrala-radioVezi: arhiva Teatrul Național Radiofonic

Arhiva rubricii Premieră

costintuchilaPREMIERĂbiografii memorii,emil boroghină,gavriil pinte,ovidiu,premiera rtr,teatrul national radiofobic
Teatrul Naţional Radiofonic – Radio România, în parteneriat cu Teatrul Metropolis din Bucureşti, organizează luni, 13 noiembrie 2017, de la ora 11.00, în Cafeneaua radiofonică de la Teatrul Metropolis (str. Mihai Eminescu nr. 89) audiţia cu public, în avanpremieră, a spectacolului: ”Ovidiu – Exilatul de la Pontul Euxin” –...